Gölyaka'da çifte hasat:
Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı, Beyşehir Gölü kıyısındaki Gölyaka Mahallesinde bahçelerde elma ve ceviz toplama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Son yıllarda elma üretimiyle öne çıkan mahallede, olgunlaşan ürünlerin toplanması için üreticiler gün boyu sahada mesai yapıyor.
Elma hasadında özenli çalışma:
Mahallede yetişen elmalar, yüksek aroma değeri ve kalite özellikleriyle alıcı buluyor. Üreticiler dallardaki olgun elmaların zarar görmemesi için özenle topluyor; toplanan ürünler, ihracatçı firmalar aracılığıyla yurt dışı pazara gönderiliyor. Bu durum, elmanın üreticiler için önemli bir gelir kaynağı olmasını sağlıyor ve hasat döneminde bölgedeki ekonomik hareketliliği artırıyor.
Ceviz bahçelerinde de yoğun mesai:
Gölyaka'da ceviz ağaçlarında da toplama çalışmaları aynı dönemde sürüyor. Cevizler ağaçlardan silkelenerek toplanıyor ve hasadın ardından ürünler özel makinelerde işleniyor. Elma ile cevizin eş zamanlı hasadı mahallede çalışma yoğunluğunu yükseltirken, üreticiler emeklerinin karşılığını alabilmek için gün boyunca çaba gösteriyor.
Elma ve cevizin aynı zamanda toplanması, hem tedarik zincirinde hareketlilik yaratıyor hem de mahalle ekonomisine doğrudan katkı sağlıyor. Üreticiler, sezon boyunca kaliteyi korumaya ve pazar payını korumaya odaklanmış durumda.
KONYA’NIN BEYŞEHİR İLÇESİNE BAĞLI BEYŞEHİR GÖLÜNE KIYISI BULUNAN GÖLYAKA MAHALLESİ’NDE BAHÇELERDE ELMA VE CEVİZ HASADI DEVAM EDİYOR.