Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler, Türkiye'nin büyüme hızı ve potansiyelinin uluslararası yatırımcılar tarafından fark edildiğini vurguladı. Zaimler, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu kapsamında yaptığı açıklamada, "Enerji, burada önemli bir sektör. Türkiye, enerji ve ekipmanları yatırımcıları için büyük fırsatlar sunduğunun bilincinde olmalı" dedi.
Zaimler, özellikle enerji arz güvenliği ve temiz enerji dönüşümünün gündemde olduğunu belirterek, yenilenebilir enerji yatırımlarının sürdürülebilir büyümesine yönelik detaylandırmalarda bulundu. "Dünya genelinde enerji dönüşümü farklı şekillerde tanımlanıyor. Ancak jeopolitik faktörler, enerji pazarlarında belirleyici unsurlar arasında yer alıyor"
Davos zirvesinin "Akıllı Çağda İşbirliği" teması altında toplanmış olmasının önemine dikkat çeken Zaimler, mevcut rekabet ortamının Türkiye'ye avantaj sağladığını kaydetti. "Türkiye, jeopolitik konumu ve genç insan kaynağıyla büyük fırsatlar sunuyor. Yılda 8 bin megavatlık rüzgar ve güneş enerjisi kapasitesine ulaşma hedefimize ulaşmak için doğrudan yatırımlara ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.
Zaimler ayrıca, Enerjisa Üretim'in halka arz süreci hakkında bilgi vererek, şirketin büyümesini sürdüreceğini belirtti. Halka arz sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlediğini belirten Zaimler, "Enerjisa Üretim, büyüklük ve kapasite olarak halka arz için hazır bir şirket" şeklinde konuştu.
ABD'deki yenilenebilir enerji yatırımlarına da değinen Zaimler, "Trump'ın başkan olmasıyla ABD'deki yatırımlarımıza yönelik birçok soru geliyor. Ancak yatırımlarımız devam edecek" dedi ve mevcut yatırımların değerinin yaklaşık 700 milyon dolar seviyesinde bulunduğunu kaydetti. Zaimler, Teksas'ta 500 megavat kurulu güçleri bulunduğunu belirterek, "Öngörülerimize göre, 3 bin megavata yaklaşan kapasiteler üzerinde çalışıyoruz" şeklinde ekledi.
Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler, Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 55. Yıllık Toplantıları kapsamında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler, Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 55. Yıllık Toplantıları kapsamında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.