Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,43 -0,03%
EURO
34,91 0,3%
ALTIN
2.429,6 0,13%

Sabah 09.30'da emekliye müjde geldi! Bedava hizmete resmen imzalar atıldı

Geçtiğimiz gün seyrine devam etmeye başlayan TBMM gündeminde emekliye sağlanacak olan fatura desteği ile alakalı net bilgi geldi.

Yayın Tarihi: 16.04.2024 14:40
Güncelleme Tarihi: 16.04.2024 14:40

Sabah 09.30'da emekliye müjde geldi! Bedava hizmete resmen imzalar atıldı

Emekli maaşlarına yapılan zam sonrasında en düşük emekli maaşının 10 bin lira olarak açıklanmıştı. Ocak ayı itibari ile ödenmeye başlayan zamlı maaşlar, şimdilerde erimeye devam ederken, emeklinin seyyanren zam beklentisi hükümet tarafından karşılanamamış ancak yeni destek müjdeleri verilmişti. Emekliye Temmuza kadar onaylanması beklenen bir çok müjde destekler için çalışmalar meclisin açıldığı 15 Nisan itibari ile başladı. Emekliye yönelik yeni düzenlemeler tek tek hayata geçmeye başladı. İktidar tarafından emekliye zam müjdesi verilemese de alım gücünü arttırmak ve hayatlarını rahat idame ettirebilmek adına bir çok destek paketi hazırlanıyor. En düşük emekli maaşı alan bireyi ilgilendiren kira desteği, fatura desteği gibi yardımların yanı sıra kredi kolaylığı ve sosyal hizmetler konusunda da adımlar atılmaya başlamış bulunuyor. 

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu tarafından yapılan açıklamada dün itibari ile açılan TBMM meclisinde ilk görüşülen konuların emekli destekleri olduğunu belirtirken, emekli desteklerinin Nisan ayı sonunda kesinleşebileceği müjdesi verildi. Özellikle de emekliye su faturası desteğinin kesinleşeceğinin açıklanması akabinde ya tamamen ücretsiz ya da indirimli olarak faturalara yansıtılacağı müjdesi verildi. 

tll

Belediyeler ile de ortaklaşa çalışmalar neticesinde imzaların atılacağı belirtilriekn, yerel kurumlar ile protokol görüşmelerini başladığı müjdesi verildi. Öte yandan fatura desteğinin yanı sıra bir çok ilde geçerli olan bedava toplu taşıma hizmetinden tüm emekli faydalanabilecek. Emeklinin sosyal hayatına devam edebilmesi için belediye tesislerinden de faydalanma imkanının görüşüleceği bilinirken, ilk imzaların su faturalarına yönelik sağlanacağı belirtildi. Bu kapsamda atılan imzalar akabinde kısa süre içerisinde indiri uygulaması devreye alınacak.

EMEKLİYE DESTEK PAKETİ İMZALANIYOR

Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''2024 yılı emekli yılı olacak' açıklamasına istinaden beliren zam beklentileri gerçekleşmese de kısa sürede onay alacağı belirtilrne emekli destek paketi, emeklinin hayat standartlarını arttıracak. Ancak zam bekleyen emekli kesim bu konuda sosyal desteğe muhtaç olmayalım çağrısını yinelerken, sosyal destekleri merakla bekleyen bir kesim emekli de durumdan memnun resmi açıklamayı bekliyor.