Bist 100
10.750,56 1%
DOLAR
32,21 0,01%
EURO
35,06 0,12%
ALTIN
2.514,8 1,07%

PTT'den ev hanımları ve emeklilere özel destek paketi! Erdoğan onayıyla geliyor

Temmuz ayında alınan karar doğrultusunda devam edeceği müjdesi verilmişti. 2024 Temmuz ayında bitecek olan programın devam etmeyeceği ön görülürken, bu desteğin yerine daha kapsamlı bir sosyal projenin geleceği iddia ediliyor.

Yayın Tarihi: 09.05.2024 18:23
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 18:23

PTT'den ev hanımları ve emeklilere özel destek paketi! Erdoğan onayıyla geliyor

Sosyal devlet olma yolunda tam sürat ilerleyen ülkemizde dar gelirli bireye sunulan destek kapıları özellikle de son zamanlarda ardına kadar açılmış bulunuyor. Gün gün çeşitli kalemlerde destek ödemeleri sağlanırken, vakti dolan destekler için de yeni programlar belirleniyor. 2022 senesinde başlayan ve 1 sene süreceği ön görülen Aile destek paketi için geçtiğimiz Temmuz ayında alınan karar doğrultusunda devam edeceği müjdesi verilmişti. 2024 Temmuz ayında bitecek olan programın devam etmeyeceği ön görülürken, bu desteğin yerine daha kapsamlı bir sosyal projenin geleceği iddia ediliyor.

tll

AİLE DESTEK PAKETİ BİTİYOR

Aile Destek programının sona ermesi akabinde yepyeni bir destek programının geleceği belirtilirken, milyonlarca emekli, dar gelirli, ev hanımı ve işsiz vatandaşı yakından ilgilendireceği tahmin ediliyor. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre AK Parti kaynaklarından yeni destek programı ile alakalı olarak açıklama yapıldığı belirtilirken, mevcut aile destek paketinin yerini tam anlamıyla dolduracağı tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim sürecinde yaptığı açıklamalar, vatandaşlık maaşı adı altında yeni bir destek ödemesinin yapılacağını müjdelerken, bu desteğin fatura ödemelerinde kolaylık sağlayacağı ve artı olarak da nakdi destek imkanını oluşturacağı tahmin ediliyor.

tll

AİLE DESTEK PAKETİNİN YERİNE GELEN YENİ DESTEK

Temmuz ayında Aile Destek paketinin sona ermesi akabinde başlatılacak olan program ile alakalı olarak net bir bilgi verilmese de hükümete yakın kaynaklar, yukarıda bahsi geçen detayların tümünü içereceğini belirtmiş bulunuyor.

Türkiye’de sosyal destek programlarının geleceği, yeni ve kapsamlı bir paketle şekilleneceği belirtilirken, dar gelirli vatandaşlar için ekonomik rahatlama sağlaması ve yaşam kalitelerini artırması amacı güdülüyor.