Bist 100
10.268,58 0%
DOLAR
32,24 -0,04%
EURO
34,86 0,43%
ALTIN
2.409,15 1,17%

Parası olan bunu yaparsa birikimini beşe katlayacak! Piyasa uzmanı altın şifreyi verdi

Mert Başaran, yatırımcılar için al tavsiyesi verdi ve bu yatırım aracının rekorlar kıracağını duyurdu. Ünlü ekonomist, büyük kazanç getirecek bir yatırım aracını duyurdu.

Yayın Tarihi: 27.04.2024 16:37
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 16:37

Parası olan bunu yaparsa birikimini beşe katlayacak! Piyasa uzmanı altın şifreyi verdi

Milyonlarca yatırımcı varlıklarını değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarına yönelmekte. Ancak dolar, altın, borsalar ve kripto paraların ötesinde kazanç anlamında sermaye girişleri son dönemde artış gösterdi.

FONLAR SON DÖNEMLERDE REVAÇTA

Bilindiği üzere fon, Sermaye Piyasası Komisyonu tarafından yetkilendirilen kuruluşların, yatırımcılardan elde ettikleri tasarrufları, riskleri dağıtmak amacıyla bir takım hisse senetleri, devlet tahvili, döviz, kıymetli madenler veya kârlı menkul kıymetler dahil olmak üzere çeşitlendirerek oluşturdukları yatırım portföyüdür.

Yatırım fonlarında birden çok araç olması, tercih edilme durumunda önemli etken olarak görünüyor. Son dönemlerde fon kazançlarıysa dikkat çekmekte. Yatırım fonları, bankalar ile diğer finansal kuruluşlardan alım ve satımlar yapılır.

Parası olan bunu yaparsa birikimini beşe katlayacak

Mert Başaran, yatırım fonlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Başaran, borsa tecrübesine sahip olmayan yatırımcıların borsaya girmemeleri konusunda uyardı. Ünlü ekonomist, “Yüzde 100 hisse senedi fon türü fonlara yatırım yapmayı tercih ediyorum” diye konuştu.

“ÇOK KAZANACAK”

Fonun oldukça karlı olduğunu belirten Mert Başaran, yatırım portföyünde neler olması gerektiği konusunda altın tavsiyelerde bulundu. Başaran, "Türkiye Menkul Kıymetler Borsası'na bağlı üç fonunuz olması lazım. Bir veya iki yurtdışı bağlantılı fonunuz olmalı. O halde Eurobond ve tahvillere bağlı sermayenin olması gerekir. 78 fonun uzun vadede ması gerekir. Eğer bunları paranızın durumuyla ilgili değerlendirmek isterseniz eğer, o zaman başta hisse senetleri veya blockchain olmak üzere offshore ve yabancı hisse senetlerinden oluşan bir sepet oluştururum" dedi.