sezon bereketi tezgahlara yansıdı:
Av sezonunun açılmasıyla Ege Denizi'nde ağlar doldu ve İzmir'in balık tezgahlarında palamut bolluğu başladı. Balıkçılar, şu dönemde tanesi 100 liraye alıcı bulan palamutun tezgahların vazgeçilmezi olduğunu söylüyor; bolluk hem esnafın hem de tüketicinin yüzünü güldürdü.
Tezgahlarda palamutun yanı sıra hamsi ve sardalyanın da hareketlilik yarattığı, küçük balık ve büyük balıkta genel bir artış gözlemlendiği vurgulanıyor.
balıkçılar ne diyor:
"Sezon çok güzel başladı. Şu an tezgahlarda ciddi bir palamut yoğunluğu var. Palamut zaten dünyanın her yerinde tane ile satılır, bu sene maşallah çok bol. Fiyatlar gayet ucuz, tanesi 100 liraya tekabül ediyor. Palamut dönemi bittiğinde arkasından çinekop ve lüfer gelecek. Küçük balık da büyük balık da bu sene bol miktarda var. Biz evimizde haftada 2-3 gün balık yiyoruz; tüm vatandaşlarımıza da haftada en az iki gün balık tüketmelerini tavsiye ediyoruz."
fiyatlar ve tüketici tercihleri:
Vatandaşlar, ağır seyreden kırmızı et fiyatları nedeniyle alternatif arayışına girerken, pazarlarda palamut ve diğer balık türlerinin cazip fiyatları öne çıkıyor. Hamsi ve sardalya kilosu 150 ile 250 lira arasında satılırken, kırmızı etin kilosu 600-700 lira bandında seyrediyor; bu durum tüketicileri balığa yönlendiriyor.
Bir pazar alışverişi yapan vatandaş, "Fiyatlar şu an gayet uygun, ilerleyen günlerde daha da düşmesini bekliyoruz. Kırmızı etin kilosu 600-700 lirayı bulmuşken tanesi 100 liraya palamut almak harika bir fırsat. Hem bütçemizi yormuyor hem de ailece sağlıklı besleniyoruz" şeklinde konuştu.
TANESİ 100 LİRADAN SATILAN PALAMUT HEM BALIKÇILARIN HEM DE VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ