Palamut av yasağı duyurusu:
Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, palamut stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın desteklenmesi amacıyla 15 Ağustos tarihine kadar palamut avcılığının yasak olduğunu hatırlattı. Müdürlük, vatandaşlara ve balıkçılara kurallara uyma çağrısında bulundu.
Kapsam ve amaç:
Açıklamada uygulanan av yasağının palamudun doğal üreme ve gelişim sürecini korumayı amaçladığı belirtilerek, bu sayede gelecek av sezonlarında denizlerdeki balık popülasyonunun ve av verimliliğinin artırılmasının hedeflendiği ifade edildi. Yasak, palamut stoklarının uzun vadeli sürdürülebilirliğini sağlamaya yöneliktir.
Çağrı ve ortak sorumluluk:
Müdürlük, denizlerdeki doğal dengenin korunmasının sürdürülebilir balıkçılık açısından büyük önem taşıdığını vurguladı ve tüm balıkçıları ile vatandaşları yürürlükteki av yasağına uymaya davet etti. Açıklamada yer alan ifadeler şu şekilde: "Denizlerimizi korumak, geleceğimizi korumaktır. Av yasağına uyalım, sürdürülebilir balıkçılığı destekleyelim. Bugünün koruması, yarının bereketidir".
Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, denizlerin bereketinin gelecek nesillere aktarılmasının ortak sorumluluk olduğuna dikkat çekti ve kurallara uyumun sürdürülebilir avcılık için elzem olduğunu belirtti.