Osmangazi'de 'Miras Değil Mübarek' ikinci gösterimiyle beğeni topladı

Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin 'Miras Değil Mübarek' oyunu, altı ayı aşkın hazırlığın ardından ikinci kez sahnelendi; engelli oyuncuların performansı yoğun ilgi gördü.

Yayın Tarihi: 18.01.2026 11:51
Güncelleme Tarihi: 18.01.2026 12:03

Osmangazi'de 'Miras Değil Mübarek' ikinci gösterimiyle beğeni topladı

Osmangazi'de 'Miras Değil Mübarek' ikinci gösterimiyle sahnede

Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyelerinin hazırladığı 'Miras Değil Mübarek' adlı tiyatro oyunu, ikinci gösterimiyle Osmangazi Gösteri Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu. Oyunun ilk gösterimi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu'nda gerçekleştirilmişti. Altı ayı aşkın süren yoğun bir çalışmanın ardından sahnelenen oyun, izleyicilerden tam not aldı.

Oyun yapısı ve sahne performansı

Üç kardeşin babalarından kalan miras üzerinden gelişen hikâyeyi, eğlenceli bir anlatımla ve hayata dair önemli mesajlarla sahneye taşıyan oyun, hem dramatik hem komedi unsurlarını dengeli kullanıyor. 16 kişilik oyuncu kadrosunda yer alan engelli bireylerin performansları, salonu dolduran izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı ve gece genelinde olumlu geri dönüşler alındı.

Hazırlık süreci ve destek

Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Orhan Koca etkinlikle ilgili şunları kaydetti: "Arkadaşlarımız bu oyuna hazırlanmak için altı ay boyunca büyük bir özveriyle çalıştı. Özel ihtiyaç sahibi bireylerden oluşan ekibimizle büyük bir motivasyonla hazırlandık. İlk oyunumuzu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında sahnelemiştik. Bugün ise yoğun bir katılımla ikinci gösterimimizi sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Oyunun yazarı Huriye Ece Küçük de sürece ilişkin, "Oyunumuz ikinci kez izleyiciyle buluştu. Bizlere her zaman destek olan Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’a teşekkür ediyorum. Senaryo süreci aylar süren bir çalışmaydı. Zaman zaman özel ihtiyaç sahibi bireylerden destek aldık; zor ama çok keyifli bir süreç oldu. 16 kişilik oyuncu kadromuzla sahnelediğimiz oyun çok beğenildi. Bundan sonraki süreçte de kapılarımız herkese açık" ifadelerini kullandı.

Oyunda sahne alan engelli oyuncular, gösterimin ardından duygularını şu sözlerle paylaştı: "Uzun bir hazırlık sürecinin ardından ikinci kez sahneye çıkmanın mutluluğunu yaşadık. İlk gösterimden sonra çok güzel geri dönüşler almıştık. Bugün salonun tamamen dolu olması bizi çok mutlu etti. İzleyicilere keyifli bir oyun izlettirdiğimiz için gururluyuz".

Değerlendirme: Yerel yönetim, sivil toplum ve engelli bireylerin iş birliğiyle hazırlanan bu prodüksiyon, toplumun kültürel katılımını artırma ve görünürlük sağlama açısından somut bir örnek teşkil ediyor. Sahnedeki başarılı performanslar, erişilebilir kültür üretiminin niteliğini ve etkisini gözler önüne serdi.

OSMANGAZİ KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ ÜYELERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN "MİRAS DEĞİL MÜBAREK" ADLI...

OSMANGAZİ KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ ÜYELERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN "MİRAS DEĞİL MÜBAREK" ADLI TİYATRO OYUNU, İKİNCİ GÖSTERİMİYLE SANATSEVERLERLE BULUŞTU. GÖKÇİN ÖDÜL/BURSA-İHA

OSMANGAZİ KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ ÜYELERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN "MİRAS DEĞİL MÜBAREK" ADLI...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.