OMÜ’de Diyabet Günü: OMÜ Diyabet Ormanı için fidan dikildi

OMÜ Çocuk Endokrinolojisi’nin ‘OMÜ Diyabet Ormanı Fidan Dikimi’ etkinliği, Diyabet Günü kapsamında "Tedavi Gören Çocuklarımızla Geleceğe Nefes Oluyoruz!" temasıyla düzenlendi.

Yayın Tarihi: 18.11.2025 09:31
Güncelleme Tarihi: 18.11.2025 09:31

OMÜ’de Diyabet Günü: OMÜ Diyabet Ormanı için fidan dikildi

OMÜ’de Diyabet Günü: OMÜ Diyabet Ormanı için fidan dikildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı tarafından düzenlenen OMÜ Diyabet Ormanı Fidan Dikimi etkinliği, diyabet farkındalığını artırmak amacıyla "Tedavi Gören Çocuklarımızla Geleceğe Nefes Oluyoruz!" temasıyla gerçekleştirildi.

Etkinlik alanı ve katılımcılar

Kurupelit Kampüsü Mühendislik Fakültesi bahçesinde yapılan programa; OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Erhan Burak Pancar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topçu, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nihan Kaya, akademisyenler, sağlık çalışanları, öğrenciler ile OMÜ’de tedavi gören çocuklar ve aileleri katıldı.

Etkinliğin amaçları ve katılımcıların mesajları

Çocuk Endokrinolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Leyla Akın etkinliğe ilişkin olarak, “Biz bir ekibiz ve tedavi gören çocuklarımız bu ekibin en değerli parçası. Bugünkü etkinlik, sadece fidan dikmek değil; aynı zamanda çocuklarımızla kurduğumuz dostluk bağını güçlendirmek anlamına geliyor. Onların atacağı her bir kürek toprakla bu bağın pekişeceğine inanıyorum. Seneye de inşallah bu ağaçların altında küçük bir toplantı yaparız ümidiyle tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Aydın ise etkinliğin Diyabet Günü kapsamındaki önemine vurgu yaparak, “Aslında biz; doktorlarımızla, hemşirelerimizle, diyetisyenlerimizle, anne babalarımız ve çocuklarımızla büyük bir ekibiz. 14 Kasım, tüm dünyada Diyabet Günü olarak kutlanıyor ve bu kapsamda farkındalık oluşturuluyor. Bugün ikincisini gerçekleştirdiğimiz ağaç dikme törenimizle biz de bu özel güne hep birlikte katkıda bulunmak istedik. Katılımınız, desteğiniz ve birlikteliğiniz için hepinize teşekkür ediyor, hepiniz hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

Kapanış

Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ) TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ BİLİM DALI TARAFINDAN ‘OMÜ...

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ) TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ BİLİM DALI TARAFINDAN ‘OMÜ DİYABET ORMANI FİDAN DİKİMİ’ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ. ETKİNLİK, DİYABET FARKINDALIĞINI ARTIRMAK AMACIYLA “TEDAVİ GÖREN ÇOCUKLARIMIZLA GELECEĞE NEFES OLUYORUZ!” TEMASIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ) TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ BİLİM DALI TARAFINDAN ‘OMÜ...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.