Muğla'da çağrı: Zeytin Çiçeği uluslararası kısa film yarışması başvuruları başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Beyaz Ay Derneği, teması 'Görmezden Gelme!' olan Muğla Zeytin Çiçeği uluslararası kısa film yarışmasının başvurularını açtı.

Yayın Tarihi: 05.08.2026 13:59
Güncelleme Tarihi: 05.08.2026 13:59

Muğla'da çağrı: Zeytin Çiçeği uluslararası kısa film yarışması başvuruları başladı

Muğla Zeytin Çiçeği uluslararası kısa film yarışması için başvurular açık

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Beyaz Ay Derneği iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Muğla Zeytin Çiçeği Uluslararası Kısa Film Yarışması için başvurular başladı. Yarışma, kısa film üretimini teşvik etmeyi, sinema sanatına katkı sunmayı ve toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçlıyor.

yarışmanın teması ve öncelikli konu başlıkları:

Bu yılki tema 'Görmezden Gelme!' olarak belirlendi. Yarışma, savaş mağdurları ve mültecilik, iklim göçmenliği, kadına yönelik şiddet, çocuk ihmal ve istismarı, akran zorbalığı, okullarda şiddet ve doğaya karşı duyarsızlık gibi toplumsal sorunlara dikkat çeken eserleri desteklemeyi hedefliyor. Organizatörler, sanatın diliyle sorunlara farkındalık kazandıran ve güçlü anlatılar sunan kısa filmleri öncelikle değerlendireceklerini vurguluyor.

başvuru koşulları ve takvim:

Yarışmaya katılmak isteyenler başvuru şartnamesi ve katılım koşullarını https://www.mugla.bel.tr/yarisma/yarisma-detay/2 adresinden inceleyebilir. Filmler, https://filmfreeway.com/muglazeytincicegi üzerinden yüklenerek başvurular tamamlanacak. Son başvuru tarihi 13 Eylül 2026 olarak ilan edildi. Jüri değerlendirme süreci ise 14 Eylül-31 Ekim 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yarışma aracılığıyla ulusal ve uluslararası düzeyde kısa film üretimini teşvik etmeyi, toplumsal sorunlara sanatla dikkat çekmeyi ve sinema alanındaki üretimlere katkı sunmayı amaçlıyor.

jüri üyeleri:

Yarışmanın jüri koltuğunda görüntü yönetmeni Mirsad Herovi, senarist ve yönetmen Yüksel Aksu, oyuncu ve seslendirme sanatçısı Tilbe Saran ile oyuncular Zeynep Çamcı, Emin Gürsoy, Selahattin Paşalı, Yasin Çam, Mehtap Bayri ve Nurullah Çelebi yer alıyor.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE BEYAZ AY DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİNDE BU YIL İKİNCİSİ DÜZENLENEN MUĞLA...

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE BEYAZ AY DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİNDE BU YIL İKİNCİSİ DÜZENLENEN MUĞLA ZEYTİN ÇİÇEĞİ ULUSLARARASI KISA FİLM YARIŞMASI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.