MTSO Başkanı Sadıkoğlu’dan bankalara çağrı: Kredi limitleri artırılmalı
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 6 Şubat depremlerinin ardından kentte ekonomik toparlanmanın sürdüğüne dikkat çekerek, işletmelerin finansmana erişim sorunlarının hızlı şekilde çözülmesi gerektiğini vurguladı.
Deprem sonrası kredi talepleri ve bankalara çağrı
Sadıkoğlu, depremin ardından yeniden üretime dönme çabası içindeki işletmelerin uygun şartlarda krediye ulaşmasının hayati önem taşıdığını belirtti. Başkan Sadıkoğlu, üyelerden gelen bildirimlere göre işletmelerin, mevcut kredilerinin ödemesini tamamladıktan sonra yeniden kredi kullanmak istediklerinde limit sorunu yaşadığını aktardı.
Sadıkoğlu, özel ve kamu bankalarının genel müdürlüklerine hitaben yaptığı çağrıda şu talebi iletti: "Şirketlerin kredi ihtiyaçlarında limit artışı sağlanamıyorsa bile en azından kapattıkları kredilerin yeniden kullandırılması yönünde kolaylık sağlanmalıdır."
Finansmana erişimdeki kısıtlamaların deprem sonrası yeniden ayağa kalkma sürecini yavaşlatacağı uyarısında bulunan Sadıkoğlu, bu konuda bankacılık sektöründen hassasiyet beklediklerini söyledi.
Ekonomik etki: Üretim, ihracat ve istihdam
Malatya’nın üretim, ihracat ve istihdam gücüne dikkat çeken Sadıkoğlu, üyelerin kullandığı krediyi üretime, ihracata ve istihdama dönüştürdüğünü belirtti. Başkan, "Bu nedenle finansman desteği yalnızca işletmeler için değil, şehrimizin ekonomik geleceği için de büyük önem taşımaktadır" dedi.
Sadıkoğlu, son olarak bankacılık sektörüne yönelik çağrısını tekrarlayarak, "Büyük depremler yaşadık ve ayağa kalkma mücadelemiz devam ediyor. İş dünyamız tüm zorluklara rağmen üretmeye, istihdam sağlamaya ve ekonomiye katkı sunmaya devam ediyor. Bu nedenle bankalarımızdan beklentimiz, üyelerimizin yanında durmaları, üretimin ve istihdamın devamı için gerekli hassasiyeti göstermeleridir. Zaman, reel sektöre destek zamanıdır" şeklinde konuştu.
BAŞKAN SADIKOĞLU’NDAN BANKALARA ÇAĞRI