Mısır Dışişleri Bakanı, Blinken ile Gazze'de Acil Ateşkes Konuştu

Mısır Dışişleri Bakanı, ABD'li mevkidaşıyla Gazze'de ateşkes ihtiyacını ve bölgesel gerilimi ele aldı.

Yayın Tarihi: 18.09.2024 19:08
Güncelleme Tarihi: 18.09.2024 19:08

Mısır Dışişleri Bakanı, Blinken ile Gazze'de Acil Ateşkes Konuştu

Mısır Dışişleri Bakanı, Blinken ile Acil Ateşkes Görüşmesi Yaptı

Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile gerçekleştirdiği görüşmelerde, Gazze Şeridi'nde acil bir ateşkese duyulan ihtiyacı ele aldı.

Gazze'de Ateşkes İhtiyacı ve Bölgesel Savaş Tehlikesi

Abdulati, Kahire'de düzenlenen ortak basın toplantısında, "(Blinken ile) Gazze Şeridi'nde acil ateşkese olan ihtiyaç, anlaşma sağlama sürecinin hızı ve bölgenin daha büyük bir savaşa sürüklenme tehlikesi üzerine konuştuğumuzu belirtmek isterim" dedi.

Philadelphi Koridoru'nda İsrail Askeri Varlığına İtiraz

Philadelphi Koridoru'na yönelik açıklamalarda bulunan Abdulati, "Arabulucuların çabaları sürüyor ve iletişim yoğun devam ediyor. Ancak, bu bölgede İsrail askeri varlığını kabul etmeyeceğimizi vurgulamak isterim" diye ifade etti.

Ayrıca, Etiyopya ile devam eden Hedasi Barajı krizine de değinen Abdulati, bu konuda varılacak anlaşmanın Mısır’ın zarar görmemesi ve Somali’nin birliği açısından kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Blinken'dan Tansiyonu Düşürme Vurgusu

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise Gazze'deki ateşkes gerekliliğini vurgularken, Lübnan'ın güneyindeki gerilimin azaltılmasının önemini de dile getirdi. Blinken, ülkesinin Gazze için önerdiği "zor noktalara çözümler" ile bu sürecin tamamlanmasının Lübnan-İsrail ilişkilerini kolaylaştıracağını ifade etti.

İki günlük ziyaret için Kahire'de bulunan Blinken, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile de bir görüşme gerçekleştirmiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı