Milwaukee'de 30 Bin Oy Yeniden Sayılacak

Wisconsin'in Milwaukee kentinde 30 bin oy, makinelerdeki sorun nedeniyle 'tedbiren' yeniden sayılacak.

Yayın Tarihi: 06.11.2024 04:51
Güncelleme Tarihi: 06.11.2024 04:51

Milwaukee'de 30 Bin Oy Yeniden Sayılacak

ABD Başkanlık Seçimleri ve Milwaukee'deki Gelişmeler

ABD'de başkanlık seçimleri sona yaklaşırken, Wisconsin eyaletinin Milwaukee kenti dikkat çekici bir gelişme yaşadı. Kentte, oy makinelerinde meydana gelen bir sorun nedeniyle toplam 30 bin oy tedbiren yeniden sayılacak.

Şehir Sözcüsünden Açıklama

Milwaukee şehir sözcüsü Jeff Fleming, bu yeniden sayımın nedenini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, ilgili makinelerin kapaklarının tam olarak kapanmadığı tespit edildi. Bunun üzerine, seçim güvenliğinin sağlanması amacıyla bu adımın atıldığı belirtildi.

Seçim Güvenliği Üzerine Vurgular

Fleming, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Seçim güvenliği konusunda herhangi bir şüpheye mahal bırakmamak adına bu oyları yeniden sayacağız" ifadelerini kullandı. Seçim süreçlerinin şeffaflığı ve güvenilirliği, bu tip önlemlerle güçlendirilmeye çalışılıyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı