DOLAR
42,73 -0,02%
EURO
50,21 -0,04%
ALTIN
5.999,91 -0,66%
BITCOIN
3.764.442,52 -2,34%

MERSİS'in Aktif Kullanıcı Sayısı 3,3 Milyona Ulaştı

Merkezi Sicil Kayıt Sistemi MERSİS, 3,3 milyon aktif kullanıcı ve 68 bin indirme ile dijital dönüşümde öncü rol üstleniyor.

Yayın Tarihi: 31.07.2025 10:32
Güncelleme Tarihi: 31.07.2025 10:32

MERSİS'in Aktif Kullanıcı Sayısı 3,3 Milyona Ulaştı

Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Merkezi Sicil Kayıt Sistemi'nin (MERSİS) aktif kullanıcı sayısı 3,3 milyona ulaştı. Mobil uygulama üzerinden erişime açılan sistemin toplam indirilme sayısı ise 68 bin 555 olarak kaydedildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, MERSİS sadece Ticaret Bakanlığı'nın değil, kamu hizmetlerinin dijital dönüşümünde öncü rol üstlenen bir devlet projesi olarak faaliyet göstermektedir. Haziran sonunda 3,3 milyon aktif kullanıcıya ulaşan sistemin, Türkiye’deki aktif şirket, ticari işletme ve şube sayısı 2,5 milyonun üzerine çıkmıştır.

Sistem üzerinden her ay ortalama 15 bin yeni kuruluş işlemi gerçekleştirildiği bilgisi verilmektedir. MERSİS, yaklaşık 70 kamu kurumu ile anlık veri paylaşımı yaparak, tüm ilgililere şirketler ve ticari işletmelerle ilgili güncel, doğru ve güvenilir veriler sunmaktadır.

MERSİS Mobil Uygulaması, vatandaşların dijital hizmetlere erişimini kolaylaştırmayı ve ticaret sicili işlemlerinin kesintisiz sürdürülmesini sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Uygulama, kullanıcı alışkanlıkları ve güncel ihtiyaçlara uygun bir yapı sunmakta, MERSİS internet uygulaması üzerinden yapılabilen tüm işlemlerin mobil cihazlarla da gerçekleştirilmesine imkan tanımaktadır.

Uygulamanın alternatif hizmet kanalları sunarak ticaret siciline erişimi kolaylaştırması, hizmet kalitesi ve çeşitliliğini artırması sağlanmıştır. Mobil uygulamanın Google Play ve App Store üzerinden toplam 68 bin 555 indirme sayısına ulaşması, kullanıcıların ilgisini artırmaktadır.

Ticaret Bakanlığı, iş dünyasının ihtiyaçlarını gözeterek dijital çözümleri yaygınlaştırmaya ve ticari işlemleri daha etkin ve erişilebilir hale getirmeye yönelik çalışmaları sürdürecektir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı