Merkez Bankası ile Erzurum iş dünyası ekonomiyi masaya yatırdı

TCMB Başkanı Fatih Karahan, ETSO ev sahipliğinde iş dünyası ve akademisyenlerle buluştu; para politikaları, enflasyon ve bölgesel etkiler ele alındı.

Yayın Tarihi: 04.08.2026 13:23
Güncelleme Tarihi: 04.08.2026 13:23

Merkez Bankası ile Erzurum iş dünyası ekonomiyi masaya yatırdı

ETSO ev sahipliğinde Merkez Bankası heyetiyle görüşme

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan, Başkan Yardımcısı Dr. Gazi İshak Kara ve Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürü Fazilet Çavuşoğlunun yer aldığı heyet, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ev sahipliğinde iş dünyası temsilcileri ve akademisyenlerle bir araya geldi.

Toplantının odak noktaları:

Toplantıda Merkez Bankası’nın mevcut para politikaları ile enflasyonla mücadele adımları detaylı şekilde değerlendirildi. Heyet, alınan makroekonomik kararların bölgesel ticaret, üretim ve sanayiye nasıl ivme katabileceğini katılımcılarla paylaştı ve uygulamaların yerel ekonomi üzerindeki olası etkileri tartışıldı.

İş dünyası beklentileri ve doğrudan iletişim:

Toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, ETSO Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Erzurum Kurul Başkanları ile Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nde görevli ETSO akademik danışmanları katıldı. İş dünyası temsilcileri, ekonomik planlamalar kapsamındaki beklentilerini doğrudan Merkez Bankası yetkililerine iletti.

Etkinlik, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi akademisyenleri ile iş dünyası temsilcilerinin yönelttiği soruların Dr. Fatih Karahan ve beraberindeki bürokratlar tarafından yanıtlandığı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Toplantı, merkez bankası ile bölgesel aktörler arasında doğrudan iletişimi güçlendirerek yerel ekonomik dinamiklerin karar süreçlerine daha iyi yansımasının zemininin oluşturulmasına katkı sundu.

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI (TCMB) BAŞKANI DR. FATİH KARAHAN, BAŞKAN YARDIMCISI DR. GAZİ...

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI (TCMB) BAŞKANI DR. FATİH KARAHAN, BAŞKAN YARDIMCISI DR. GAZİ İSHAK KARA VE BANKACILIK VE FİNANSAL KURULUŞLAR GENEL MÜDÜRÜ FAZİLET ÇAVUŞOĞLU'NUN YER ALDIĞI HEYET, ERZURUM TİCARET VE SANAYİ ODASI (ETSO) EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN TOPLANTIDA İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİ VE AKADEMİSYENLERLE BİR ARAYA GELDİ.

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.