Baba Yadigarı Dükkan Hayat Buldu
Mengenli aşçı Bahtiyar Aksu, 23 yıllık mesleğini geride bırakarak babasının 55 yıllık miras kalan demirci dükkanında iş yapmaya başladı. Aksu, memleketinde çocukluğunda edindiği bilgilerle dükkanını yeniden canlandırmak için kolları sıvadı.
Aşçılıktan Demircilik Mesleğine Geçiş
Aksu, Aşçılar Diyarı olarak bilinen Mengen'de ilköğretimi tamamladıktan sonra 15 yaşında Manavgat'ta aşçılığa başladı. Usta aşçı olarak uzun yıllar otellerde çalıştıktan sonra, annesinin vefatı üzerine memleketine dönmek zorunda kaldı.
Eşinin ve iki çocuğunun yanında, bir süre demircilik yaparak babasıyla birlikte dükkanında çalıştı. Babasının hastalandığı zamanlar geri dönen Aksu, vefatının ardından miras kalan dükkanı devralmaya karar verdi.
Çıraklıktan Ustalığa
Aksu, "Demircilik mesleğinde de çıraklıktan yetiştim. Antalya'da bu mesleği sürdürdüm," diyerek çocukluğunda babasından aldığı derslerle tekrar işine sahip çıkmanın mutluluğunu yaşıyor.
Geçmişe Duyduğu Özlem
Babasının bıraktığı malzemeleri kullanarak dükkanında çalışmaya başlayan Aksu, "Bir matkabı var, 70 yıllık. Onu burada nasıl kullanacağım, insan düşünüyor. Örsü var, ustasından kalma," diyerek babasının hayatına dair anılarını paylaşıyor.
Demircilik Türleri
Aksu, römork, çatı, garaj ve çeşitli demir işçilikleri üzerine çalışmayı hedeflediğini belirtirken, "Kendimi geliştirmek ve bu mesleği daha ileri taşımak istiyorum," diye ekliyor. Böylece hem babasının mirasını yaşatmayı hem de kendi işini büyütmeyi amaçlıyor.
Bolu'nun Mengen ilçesinde, 55 yıllık demirci ustası babasının dükkanını ve mesleğini ayakta tutmak için aşçılığı bırakıp memleketine dönen Bahtiyar Aksu, çocukluğunda öğrendiği bilgilerle ata yadigarı işletmede üretime devam ediyor.
Bolu'nun Mengen ilçesinde, 55 yıllık demirci ustası babasının dükkanını ve mesleğini ayakta tutmak için aşçılığı bırakıp memleketine dönen Bahtiyar Aksu, çocukluğunda öğrendiği bilgilerle ata yadigarı işletmede üretime devam ediyor.
Bolu'nun Mengen ilçesinde, 55 yıllık demirci ustası babasının dükkanını ve mesleğini ayakta tutmak için aşçılığı bırakıp memleketine dönen Bahtiyar Aksu, çocukluğunda öğrendiği bilgilerle ata yadigarı işletmede üretime devam ediyor.
Bolu'nun Mengen ilçesinde, 55 yıllık demirci ustası babasının dükkanını ve mesleğini ayakta tutmak için aşçılığı bırakıp memleketine dönen Bahtiyar Aksu, çocukluğunda öğrendiği bilgilerle ata yadigarı işletmede üretime devam ediyor.
Bolu'nun Mengen ilçesinde, 55 yıllık demirci ustası babasının dükkanını ve mesleğini ayakta tutmak için aşçılığı bırakıp memleketine dönen Bahtiyar Aksu, çocukluğunda öğrendiği bilgilerle ata yadigarı işletmede üretime devam ediyor.
Bolu'nun Mengen ilçesinde, 55 yıllık demirci ustası babasının dükkanını ve mesleğini ayakta tutmak için aşçılığı bırakıp memleketine dönen Bahtiyar Aksu, çocukluğunda öğrendiği bilgilerle ata yadigarı işletmede üretime devam ediyor.
Bolu'nun Mengen ilçesinde, 55 yıllık demirci ustası babasının dükkanını ve mesleğini ayakta tutmak için aşçılığı bırakıp memleketine dönen Bahtiyar Aksu, çocukluğunda öğrendiği bilgilerle ata yadigarı işletmede üretime devam ediyor.
Bolu'nun Mengen ilçesinde, 55 yıllık demirci ustası babasının dükkanını ve mesleğini ayakta tutmak için aşçılığı bırakıp memleketine dönen Bahtiyar Aksu, çocukluğunda öğrendiği bilgilerle ata yadigarı işletmede üretime devam ediyor.
Bolu'nun Mengen ilçesinde, 55 yıllık demirci ustası babasının dükkanını ve mesleğini ayakta tutmak için aşçılığı bırakıp memleketine dönen Bahtiyar Aksu, çocukluğunda öğrendiği bilgilerle ata yadigarı işletmede üretime devam ediyor.
Bolu'nun Mengen ilçesinde, 55 yıllık demirci ustası babasının dükkanını ve mesleğini ayakta tutmak için aşçılığı bırakıp memleketine dönen Bahtiyar Aksu, çocukluğunda öğrendiği bilgilerle ata yadigarı işletmede üretime devam ediyor.
Bolu'nun Mengen ilçesinde, 55 yıllık demirci ustası babasının dükkanını ve mesleğini ayakta tutmak için aşçılığı bırakıp memleketine dönen Bahtiyar Aksu, çocukluğunda öğrendiği bilgilerle ata yadigarı işletmede üretime devam ediyor.
Bolu'nun Mengen ilçesinde, 55 yıllık demirci ustası babasının dükkanını ve mesleğini ayakta tutmak için aşçılığı bırakıp memleketine dönen Bahtiyar Aksu, çocukluğunda öğrendiği bilgilerle ata yadigarı işletmede üretime devam ediyor.