Bist 100
10.247,75 0%
DOLAR
32,28 0,09%
EURO
34,78 0,2%
ALTIN
2.387 0,24%

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden tüm sürücülere kritik duyuru!

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapım çalışması olan ve trafiğin kontrollü bir şekilde ilerlediği bölgeler açıklandı.

Yayın Tarihi: 04.01.2024 09:31
Güncelleme Tarihi: 04.01.2024 09:31

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden tüm sürücülere kritik duyuru!

Kara yolları yapım, bakım ve onarım çalışmaları kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yol bültenine göre, ülkenin bazı kesimlerinde trafikte değişiklikler yapıldı. 

Bu kapsamda saat 17.00’ye kadar Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli Ankara yönünde sol ve orta şeritler trafiğe kapatıldı. Bu kesimde trafiğin sağ şeritten devam edeceği vurgulanırken, diğer yol yapım çalışmaları hakkında bilgi de verildi. 

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’ndaki Kılıç Kavşağı’nın 1-11 kilometrelerinde de bakım çalışması yapılacak. Söz konusu bakım çalışması nedeniyle otoyolun İstanbul yönündeki sağ ve orta şeritleri trafiğe kapatıldı. Ulaşım şimdilik sadece sol şeritten sağlanıyor. 

İstanbul-Şile yolunun 12-14. Kilometrelerinde ise köprü yapım çalışmaları başlatıldı. Yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerden için yollara trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerektiği vurgulandı. 

Aydın-Denizli arasında ise 8-10. kilometre ve 15-22. kilometreler arasında kablo hattı çalışmaları başladı. Bu nedenle de Aydın-Denizli yolu 08.00 ile 19.00 saatleri arasında trafiğe kapatıldı. 

Samsun-Ankara yolunun 94-95. kilometrelerinde süren yapım çalışmaları nedeniyle yoldaki sol şerit trafiğe kapatıldı. 

Bozüyük-Eskişehir-Ankara yolunda ise 27-28. kilometrelerde Kartal Alt Geçidi’nde bakım ve onarım çalışmaları başlatıldı. Onarım çalışmaları nedeniyle Eskişehir-Bursa istikametindeki tek şerit de trafiğe kapandı. Bölgeye gelen sürücüler an itibarıyla diğer şeritlere yönlendiriliyor. 

Aydıncık-Silifke yolunda 20-27. kilometrelerde başlayan yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü bir şekilde sürerken, Kalkan-Kaş yolunda da bakım başladı. Taş tahkimat çalışmalarının yapıldığı bölgede sürücüler kontrollü bir şekilde ilerliyor. 

Son olarak Beşikdüzü-Trabzon yolunun 3-5. kilometrelerinde zemin geçit çalışmaları başlatıldı. Bu nedenle bölünen yol, Vakfıkebir-Beşikdüzü yönünde trafiğe kapatıldı. Ulaşım ise bu bölgede diğer istikametten iki yönlü olarak sürdürülüyor.