Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20-22 Mayıs 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan "Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı" için başvuruların başladığını duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bu yılki konferansın teması "Milli Kültür ve Değerler Edinimi Eylem Araştırması" olarak belirlendi. Konferans, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca Ankara'da gerçekleştirilecek ve onursal başkanlığını Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin üstlenecek.
Katılımcılar, Türkçe ve dil eğitimi bağlamında değerler edinimi perspektifiyle çeşitli konuları tartışma fırsatı bulacak. Eğitim yöneticileri, öğretmenler ve akademisyenler, etkinlikte bir araya gelecek ve farklı bakış açılarını değerlendirecek.
Türk Dil Kurumu işbirliğiyle düzenlenecek olan konferansta, sahada uygulanan başarılı örnekler üzerinden elde edilen bulgular ve sonuçlar kamuoyuyla paylaşılacak. Ayrıca, etkinlikte sözlü ve poster sunumlarının yanı sıra alanında uzman isimlerin katılımıyla paneller ve atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.
MEB, konferansa Bakanlığın merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında görev yapan öğretmenler, yöneticiler ve akademisyenleri davet ediyor. Katılımcılar, sahada yürüttükleri iyi uygulamalarla konferansa katılabilecek.
Başvurular, Konferans Bilim ve Değerlendirme ile Düzenleme Kurulları tarafından iki aşamalı olarak değerlendirilecek ve en iyi uygulamalar seçilecektir. Konferans sonunda, sunulan bildiriler ve posterler özet kitapta yer alacak, ayrıca bildiriler kitap olarak yayımlanacaktır.
Önceki konferanslar, dil eğitimi alanında önemli katkılarda bulunmuştu. 2022 yılında İstanbul'da düzenlenen ilk konferansa devam eden etkinlikler, Türkçenin öğretimine yönelik iyi uygulamaların paylaşılmasına ve bilimsel değerlendirmelerle geliştirilmesine olanak sağlamıştır. Geçen yıl Ankara'da gerçekleştirilen konferansa yaklaşık 1400 kişi katıldı ve 93 bildiri ile 38 poster sunumu yapıldı.
Bu yıl düzenlenecek konferans, dil eğitimi alanında yenilikçi yaklaşımların paylaşımını ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasını hedeflemektedir. Öğretmenler, yöneticiler ve akademisyenler, başvurularını 14 Mart 2024 tarihine kadar dilegitimindeiyiuygulamalar.meb.gov.tr adresinden yapabilirler.