Kayseri büyükşehir ekipleri KPSS adaylarını zamanında sınav salonuna ulaştırdı

Kayseri Büyükşehir Ulaşım A.Ş. ekipleri, KPSS Ortaöğretim oturumu öncesi ulaşım sorunu yaşayan adaylara müdahale ederek üç kişiyi sınava yetiştirdi.

Yayın Tarihi: 25.10.2026 11:39
Güncelleme Tarihi: 25.10.2026 11:39

Kayseri büyükşehir ekipleri KPSS adaylarını zamanında sınav salonuna ulaştırdı

Kayseri büyükşehir ekiplerinin hızlı müdahalesi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen KPSS Ortaöğretim oturumu öncesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sınava yetişme konusunda güçlük yaşayan adayları yalnız bırakmadı. Kayseri Ulaşım A.Ş. ekipleri, sahadaki hızlı ve koordineli çalışmayla ulaşım sıkıntısı yaşayan vatandaşlara destek verdi.

Saha müdahaleleri ve örnek vakalar:

Ekiplerin zamanında müdahalesiyle 3 aday sınav merkezlerine ulaştırıldı. Bir kız öğrenci Şehit Cennet Yiğit Okulu'na götürülürken, Örnekevler bölgesinde yanlış okula gelen bir erkek öğrenci Somuncu Baba Lisesi'ne yönlendirildi. Aynı bölgede benzer sorun yaşayan diğer bir kız öğrenci ise Seyyid Burhanettin Lisesi'ne bırakıldı. Bu müdahaleler sayesinde söz konusu adaylar sınav salonlarına yetişti ve mağduriyet yaşanmadı.

Toplu taşıma desteği ve belediyecilik anlayışı:

Ulaşım A.Ş., sınav nedeniyle gerek otobüslerde gerekse raylı sistem araçlarında ek seferler düzenleyerek genel ulaşım akışını güçlendirdi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla ihtiyaç anında sahada görev alan ekipleriyle hemşehrilerinin yanında olmayı sürdürdüğünü vurguladı.

Yerel yönetimin bu tür uygulamaları, sınav gibi kritik anlarda zaman yönetiminin önemini ve koordineli müdahalelerin sınav yoğunluğunda ortaya çıkabilecek aksaklıkları nasıl önlediğini gösterdi. Adayların sınav merkezlerine zamanında ulaşması için yapılan müdahaleler, hem bireysel hem de toplu ulaşım düzeyinde etkili oldu.

KAYSERİ ULAŞIM A.Ş. EKİPLERİ, SINAVA YETİŞEMEME RİSKİ BULUNAN VE YANLIŞ OKULA GELEN 3 ADAYA HIZLI...

KAYSERİ ULAŞIM A.Ş. EKİPLERİ, SINAVA YETİŞEMEME RİSKİ BULUNAN VE YANLIŞ OKULA GELEN 3 ADAYA HIZLI MÜDAHALEDE BULUNARAK SINAV MERKEZLERİNE ULAŞMALARINI SAĞLADI.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.