Marmaris'te askeri gemiler halka açıldı
Muğla’nın Marmaris ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında iki askeri gemi vatandaşların ziyaretine açıldı. Ziyarete açılan TCG I. İnönü (S-360) denizaltısı ile TCSG-310 Sahil Güvenlik botu, bölge halkının yoğun ilgisini topladı.
Denizaltı ve bot ziyaretçi akınına uğradı:
TCG I. İnönü Denizaltı Filosu Komutanlığı'na bağlı olarak Marmaris Cruise Port Limanı'nda, TCSG-310 ise Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı bünyesinde Marmaris Belediye İskelesi'nde sergilendi. Cumhuriyet’in 103. yıl dönümünde hem denizaltıyı hem de Sahil Güvenlik botunu yakından görme olanağı bulan ziyaretçiler, gemi ve botun güneş altında sergilenen bölümlerini inceledi ve görevli personelden bilgi aldı.
Kaymakamın ziyaretleri ve kutlamalar:
Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya da her iki gemiyi ziyaret ederek nöbetçi ve görevli askerlerle bir araya geldi. Kaymakam Kaya, personelin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayıp görevlerinde başarılar dileyerek ziyaretçilere eşlik etti ve gemileri gezen vatandaşlarla sohbet etti. Bu buluşmalar, bayram sevincinin yereldeki canlı göstergelerinden biri oldu.
Etkinlikler, vatandaşlara Türk Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik unsurlarını yakından tanıma fırsatı sundu ve Marmaris’te 29 Ekim coşkusuna deniz temalı bir renk kattı. Ziyaretler sırasında sergilenen disiplin ve bilgi paylaşımı, hem bilgilendirici hem de toplumla güven ilişkisini güçlendirici bir unsur olarak öne çıktı.
MUĞLA'NIN MARMARİS İLÇESİNDE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 103. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA HALKIN ZİYARETİNE AÇILAN TCG I. İNÖNÜ DENİZALTISI İLE TCSG-310 SAHİL GÜVENLİK BOTU VATANDAŞLARIN YOĞUN İLGİSİNİ ÇEKTİ. MARMARİS KAYMAKAMI NURULLAH KAYA DA HER İKİ GEMİYİ ZİYARET EDEREK PERSONELİN VE VATANDAŞLARIN CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLADI.