Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Mansur Yavaş mal varlığını açıklayıp herkesi şeffaf olmaya davet etti!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, kendisinin ve eşi Nursen Yavaş'ın mal varlığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 22.02.2024 12:16
Güncelleme Tarihi: 22.02.2024 12:16

Mansur Yavaş mal varlığını açıklayıp herkesi şeffaf olmaya davet etti!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) aday olan Mansur Yavaş, mal varlığını açıkladı. 

Belediyelerin şeffaf olması gerektiğini savunan Mansur Yavaş, mal varlığını açıklayacağını duyurmuştu. Bununla birlkikte yaptığı yeni bir paylaşımda kendisine ve eşine ait tüm mal varlıkları listeledi. Aynı zamanda borçlarını da listeleyen Mansur Yavaş, herkesi şeffaf olmaya davet etti. 

İşte Mansur Yavaş'ın mal varlığı:

mansur yavaş mal varlık

Mansur Yavaş'ın eli Nursen Yavaş'ın mal varlığı da şu şekilde paylaşıldı: 

nursen yavaş mal varlık

Mansur Yavaş'ın yaptığı paylaşıma sosyal medyada çeşitli yorumlar gelirken Yavaş, tüm siyasileri mal varlıklarını açıklamaya davet etti. 

Neler olmuştu? 

Beypazarı Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuşma yapan Mansur Yavaş, seçim harcamalarının tamamen Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanlığı tarafından karşılandığını vurgulamıştı. Bu kapsamda bütün belediye başkanlarını da mal varlıklarını açıklamaya davet etmişti.

Yerel seçimlerde erkenden adaylığını açıklamasının ardından afişlerini astıklarını ve bunun üzerine de “parası nereden geliyor” sorularının sorulduğunu söylemişti. İş Başkanlığı’nın ödemeyi yaptığını vurgulayan Yavaş, bütün harcamaları artık internetten birer birer yayımlayacağını söylemiş ve şunları eklemişti: 

“Ben açıklıyorum bugün. Bütün belediye başkanları, görev yapanlar... Görevi devraldığında serveti neymiş, şimdi serveti ne olmuş bunları açıklayacaklar. Bu halkın parasıdır. Bu hesabı herkes vermek zorundadır.”