Manisa'da Metin Görgülü'nün Organ Bağışı 7 Hastaya Umut Oldu

Manisa'da beyin ölümü gerçekleşen Metin Görgülü'nün organları, aile onayıyla alınarak 7 hastaya ulaştırıldı.

Yayın Tarihi: 05.06.2026 23:59
Güncelleme Tarihi: 06.06.2026 00:03

Manisa'da Metin Görgülü'nün Organ Bağışı 7 Hastaya Umut Oldu

Manisa'da Metin Görgülü'nün Organ Bağışı 7 Hastaya Umut Oldu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 45 yaşındaki Metin Görgülü'nün ailesinin onayıyla gerçekleştirilen organ bağışı, toplam 7 hastaya yaşam umudu verdi. Salihli'de beyin kanaması sonucu tedaviye alınan, 2 çocuk babası Görgülü'nün organları, koordineli bir nakil süreciyle farklı merkezlerde bekleyen hastalara iletildi.

Operasyon ve organ dağılımı

Yaklaşık 8 saat süren operasyon sonunda alınan organların dağılımı şu şekilde gerçekleşti: böbrekler Pamukkale Üniversitesi ve Ege Üniversitesi'ne, karaciğer Ege Üniversitesi'ne, kalp kapağı ile kalp kası ve diz kıkırdağı Koç Üniversitesi'ne, kornealar ise Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'ne gönderildi. Bu dağıtım, organların zamanında ve uygun merkezlere ulaşmasının önemini bir kez daha ortaya koydu.

Aile ve hastane açıklamaları

Eşi Havva Görgülü, Metin Görgülü için yaptığı açıklamada: "Gerçekten çok iyi bir insandı. Herkesin yardımına koşardı. Giderken de iyilikleriyle umut oldu. 7 kişiye umut verdi. Organ bağışı konusunda herkes duyarlı olmalı" dedi.

MCBÜ Organ ve Doku Nakil Koordinatörü ve Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş, organ bağışının önemine dikkat çekerek: "Beyin ölümü gerçekleşen hastalarda, ailelerin kararıyla başka hastalara yaşam şansı veriyoruz. Türkiye bu konuda her geçen gün daha bilinçli hale geliyor" ifadelerini kullandı.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu da bağışın önemine vurgu yaparak: "Bu yıl ikinci organ donörümüzü temin ettik. Bağışlanan organlar 7 ayrı hastaya umut olacak. Organ bekleyen hastalar için tek tedavi seçeneği nakildir" diye konuştu.

Değerlendirme

Bu vaka, beyin ölümü tespitinden organların uygun merkezlere ulaşımına kadar uzanan süreçte sağlık kurumları arasındaki koordinasyonun önemini vurguluyor. Ailelerin onayıyla gerçekleştirilen organ bağışları, organ yetmezliği yaşayan hastalar için hayati bir çözüm sunuyor. Hastane yetkililerinin paylaştığı bilgiler, toplumda organ bağışı farkındalığının artmasının hem bekleyen hasta sayısını etkileyebileceğini hem de nakil süreçlerinin etkinliğini yükseltebileceğini gösteriyor.

Not: Haberde yer alan kişi isimleri, kurumlar ve nakledilen organ dağılımına ilişkin bilgiler haber kaynağında belirtildiği şekilde korunmuştur.

MANİSA CBÜ HAFSA SULTAN HASTANESİ’NDE BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEN 45 YAŞINDAKİ METİN GÖRGÜLÜ’NÜN...

MANİSA CBÜ HAFSA SULTAN HASTANESİ’NDE BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEN 45 YAŞINDAKİ METİN GÖRGÜLÜ’NÜN BAĞIŞLANAN ORGANLARI, YAPILAN BAŞARILI OPERASYONLA 7 HASTAYA NAKLEDİLEREK YENİ BİR YAŞAM UMUDU OLDU.

MANİSA CBÜ HAFSA SULTAN HASTANESİ’NDE BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEN 45 YAŞINDAKİ METİN GÖRGÜLÜ’NÜN...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!