Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihli depremlerden etkilenen Malatya'nın İnönü Kapalı Çarşısı, alt ve üstyapı çalışmaları ile yenilenecek.
Battalgazi Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un talimatı ile kapalı çarşıda kapsamlı yenileme çalışmaları gerçekleştirilecek.
Belediye Başkanı Bayram Taşkın, çalışmalara başlandığını ve bu süreçte hızlı bir ilerleme kaydetmeyi hedeflediklerini belirtti. Taşkın, Bakan Kurum'un deprem sonrası Malatya'nın pek çok bölgesinde incelemelerde bulunduğunu, bu sayede çarşının ihtiyaçlarına yönelik adımlar atıldığını vurguladı.
Başkan Taşkın, "Kapalı Çarşımız hem ticaretin hem de şehrimizin belleğinin önemli bir parçası. Bu alanın sağlıklı, estetik ve işlevsel hale gelmesi için atılan her adım, Malatya’nın merkezine değer katacaktır" ifadelerini kullandı. Esnaf ziyareti sırasında en önemli sorunlar arasında yağmur sonrası tavanın su sızdırması olduğunu aktaran Taşkın, Bakan Kurum'a bu talebi ilettiklerini ve hemen çalışmaların başlaması talimatı alındığını belirtti.
Başkan, bundan dolayı Bakan'a teşekkür ederek, "Bakanlığımızın öncülüğünde, bizlerin de takibiyle çalışmaların iki ay içerisinde bitmesi planlanıyor. Esnafımıza ve Malatya'mıza şimdiden hayırlı olsun" diyerek sözlerine son verdi.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Malatya İnönü Kapalı Çarşısı alt ve üstyapı çalışmalarıyla yenilenecek.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Malatya İnönü Kapalı Çarşısı alt ve üstyapı çalışmalarıyla yenilenecek.