Malatya'da D300 çevre yolu yan yollarında yenileme ve asfaltlama çalışmaları başladı

Malatya'da Beylerderesi-Çöşnük güzergâhındaki D300 yan yollarında I. Etap asfaltlama ve yenileme çalışmaları başladı.

Yayın Tarihi: 07.04.2026 17:15
Güncelleme Tarihi: 07.04.2026 17:15

Malatya'da D300 çevre yolu yan yollarında yenileme ve asfaltlama çalışmaları başladı

Malatya'da çevre yolu yan yolları yenileniyor

I. Etap: Dedekorkut - Emeksiz arasındaki yan yollar öncelikli

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Beylerderesi Viyadüğü ile Çöşnük kavşağı arasındaki çevre yolu (D300) güzergâhında bulunan yan yollarda iyileştirme ve yenileme çalışmalarına başladı. I. Etap kapsamında ilk hedef, Dedekorkut Kavşağı ile Emeksiz Kavşağı arasındaki yan yolların asfaltlanması olarak belirlendi.

Çalışmalar, kış sonrası bölgede ağır tonajlı araçların yoğun kullanımı nedeniyle yan yollarda oluşan bozulmaların onarılmasını amaçlıyor. Asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, bu kapsamda yürütülen sürecin önemine dikkat çekti ve "Bir yandan şehirde büyük dönüşümü gerçekleştirirken diğer yandan şehrimizin ulaşımıyla ilgili sıkıntılarını ortadan kaldırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Er, projeye ilişkin daha geniş açıklamasında, kentteki konut ve iş yeri teslim süreçlerinin son aşamaya geldiğini, rezerv alan çalışmaları nedeniyle bazı yolların geçici olarak kapatıldığını ve bu nedenle yan yolların asfaltlama işlerinin ertelendiğini kaydetti. Er, açıklamasında şu değerlendirmeyi paylaştı: "Geçen yıl çevre yolumuzun ana hattını tamamen asfaltlamıştık. Ancak yan yollarımızı, devam eden inşa faaliyetleri ve yoğun ağır tonajlı araç trafiği nedeniyle erteledik. Çünkü o şartlarda yapılacak bir çalışma kalıcı olmayacaktı. Bugün ise artık şartlar olgunlaştı. İnşallah bundan sonra yoğun bir çalışma temposuyla çevre yolumuzun yan yollarını da en güzel şekilde asfaltlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Bu önemli çalışmanın başlangıcını bugün itibarıyla başlatmış bulunuyoruz. Malatya’mıza hayırlı, uğurlu olsun diyorum."

Çalışmaların tamamlanmasının ardından belediye yetkilileri, yan yolların yeniden trafiğe açılarak vatandaşların kullanımına sunulacağını belirtiyor. Uygulamada öncelik hasar görmüş güzergâhlara verilirken, sürdürülebilirlik açısından uygun hava ve zemin koşullarının beklenmesi nedeniyle işlerin etaplar halinde yürütülmesi tercih ediliyor.

Belediye kaynakları, projenin kent içi ulaşımda rahatlama sağlamasını ve devam eden inşa faaliyetlerinin lojistik süreçlerini desteklemesini hedeflediğini vurguluyor. Çalışmaların ilerleyişi ile ilgili duyuruların vatandaşlarla paylaşılacağı bildirildi.

MALATYA’DA ÇEVRE YOLU YAN YOLLARI YENİLENİYOR

MALATYA’DA ÇEVRE YOLU YAN YOLLARI YENİLENİYOR

MALATYA’DA ÇEVRE YOLU YAN YOLLARI YENİLENİYOR

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.