Operasyonun ayrıntıları:
Ereğli ilçesinde gerçekleştirilen müdahaleyi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Kemal Gür ve ameliyat ekibi gerçekleştirdi. Hastanın 85 yaşında olduğu ve yüksek cerrahi risk taşıdığı bildirildi. Müdahalede anestezi verilmeden kasık damarlarından ilerletilen özel bir stent greft sistemi kullanılarak aort anevrizması onarıldı.
Uygulanan yöntem ve avantajları:
Endovasküler Aort Onarımı (EVAR), açık cerrahiye alternatif olarak aortta tamir sağlayan ve büyük cerrahi kesilere gerek bırakmayan bir yöntemdir. Bu teknik, özellikle ileri yaş ve eşlik eden hastalıklar nedeniyle yüksek riskli kabul edilen hastalarda daha küçük girişimler ve kısa iyileşme süresi avantajı sunar.
Hastanın takibi ve tedavi kararı:
Hastaneden yapılan açıklamaya göre operasyonun ardından hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğu ve takip sürecinin devam ettiği bildirildi. Doç. Dr. Ali Kemal Gür, EVAR yönteminin uygun hastalarda daha küçük girişim alanlarıyla uygulanabildiğini, tedavi kararının hastanın damar yapısı ve genel sağlık durumu değerlendirilerek verildiğini vurguladı.
ZONGULDAK’IN EREĞLİ İLÇESİNDE 85 YAŞINDAKİ BİR HASTANIN AORT DAMARINDAKİ GENİŞLEME (ANEVRİZMA), GENEL ANESTEZİ UYGULANMADAN GERÇEKLEŞTİRİLEN ENDOVASKÜLER İŞLEMLE TEDAVİ EDİLDİ.