Malatya Kırsalında Deprem Konutları Yapımı Devam Ediyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın kırsal alanında köy tipi konut yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, yıl sonu itibarıyla toplamda 6 bin kırsal konutun hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.
Yıkımın Ardından Yeniden İnşa
Başkan Sami Er, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin ardından Malatya'nın özellikle Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerinde büyük hasarlar yaşandığını belirtti. Yıkımın ardından kalıcı konutlar inşa etmek üzere çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, "Kırsalda toplamda 8 bin 800 betonarme ve 3 bin 690 çelik konstrüksiyon konut yapıyoruz. Şu ana kadar 3 bin 76 konut için kura çekimleri yapıldı ve 276 konut sahibine teslim edildi," dedi.
İnovatif Altyapı Çalışmaları
Altyapı konusunda da önemli adımlar atıldığını vurgulayan Er, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle su ve kanalizasyon projelerinin hızla ilerlediğini ifade etti. 50 ekibin 300 personelle çalıştığı bu projelerde 36 köyde işlemlerin tamamlandığını, 30 köyde ise sürmekte olduğunu kaydetti.
İleriye Dönük Hedefler
Akçadağ ilçesinde 5 bin 400 kırsal konut inşaatının yapıldığını ve toplamda ahırlar ile diğer yapılarla birlikte 7 bin bağımsız bölüm inşa edilmeye devam ettiğini aktaran Er, "Yepyeni köyler inşa ediliyor. Hedefimiz yıl sonunda tüm çalışmaları tamamlayarak vatandaşlarımızın yeni evlerine taşınmasını sağlamaktır," dedi.
Devletin Destekleriyle Yeniden İnşa Süreci
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yürütülen çalışmaların Malatya'nın konut sorununu en kısa sürede çözmeyi amaçladığını söyleyen Er, "Kapsamlı bir yeniden inşa süreci yürütülmekte. Bu süreçte devletimizin desteğiyle vatandaşlarımızı yeni evlerine kavuşturmayı hedefliyoruz," diyerek sözlerini tamamladı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'da yıl sonunda 6 bin kırsal konut hak sahiplerine teslim edilecek.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'da yıl sonunda 6 bin kırsal konut hak sahiplerine teslim edilecek.