Mahalle sakinleri: eski mezarlık çocuk parkına dönüştürülsün

Eyüp Sultan Mahallesi'ndeki eski mezarlıkta yaklaşık 20 mezar taşı kalmış; sakinler boş mezarların kaldırılıp modern bir park yapılmasını istiyor.

Yayın Tarihi: 16.09.2026 12:55
Güncelleme Tarihi: 16.09.2026 12:57

Mahalle sakinleri: eski mezarlık çocuk parkına dönüştürülsün

mahalledeki alanın geçmişi ve mevcut durum:

Osmaniye'nin Eyüp Sultan Mahallesi sınırlarında yer alan alan uzun yıllar mezarlık olarak kullanıldı. Zamanla mezarların büyük bölümü başka bir mezarlığa taşındı, çevre düzenlemesi yapıldı ve mekân mahalle sakinlerinin dinlendiği, çocukların oyun oynadığı bir parka dönüştü. Ancak alanda yaklaşık 20 mezar ve mezar taşı hâlâ duruyor; birçok mezarın boş olduğu belirtiliyor.

sakinlerin talepleri:

Mahalle sakinleri, boş olduğu ifade edilen mezar ve mezar taşlarının kaldırılarak bölgenin tamamen modern bir parka dönüştürülmesini istiyor. Konuyla ilgili konuşan Hamdi Börk, "Ben 1960 doğumluyum, ben bildim bileli mezarlık var. Uçurtma uçururduk biz burada..." diyerek mezarlığın kendileri için rahatsızlık oluşturmadığını, daha çok ölümden korkanların etkilenebileceğini söyledi. Hamdi Börk ayrıca anneannesinin buradan alınarak Dereobası'na gönderildiğini anlattı.

Diğer bir sakin Eyüp Börk, "Benim yaşım 47, ben burayı bildim bile bu mezarlık var. Ama kimisi dolu, kimisi boş. Biz bu mezarlıkları kaldırmasını istiyoruz. Güzel bir park istiyoruz." ifadelerini kullandı. Sakinler, boş mezarların asri mezarlığa taşındığını ve geride kalan taşların kaldırılmasını talep ediyor.

çocukların kullanımı ve psikolojik etkiler:

Mahallede çocukken burada top oynadıklarını anlatan Ömer Faruk Dere, bölgenin tarihine rağmen mahalle çocuklarının alanı oyun alanı olarak benimsediğini söyledi: "Buralar komple mezardı. Sonrasında buraları boşalttılar. Arkada 2 tanesi dolu şuralardakiler boş... Çocukların hem psikolojisi bozuluyor." Sakinler, çocukların daha güvenli ve düzenli bir ortamda oynaması için peyzaj ve oyun donanımı olan bir park istediklerini vurguluyor.

Mahalle talepleri, mevcut mezarların durumunun netleşmesi ve kalan taşların kaldırılmasıyla bölgenin ailelerin ve çocukların rahatça kullanabileceği bir parka dönüştürülmesi yönünde. Yetkililerin bu talebi nasıl değerlendireceği bekleniyor.

OSMANİYE’DE PARKIN ORTASINDAKİ MEZAR TAŞLARI DİKKAT ÇEKİYOR

OSMANİYE’DE PARKIN ORTASINDAKİ MEZAR TAŞLARI DİKKAT ÇEKİYOR

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.