Lübnanlı Diş Hekimi, Yerinden Edilenlere Mutfakta Yardım Eli Uzatıyor
Ali Ceradi, Lübnan'ın Sayda kentinde kliniğini mutfağa dönüştürerek yerinden edilen insanlara yardım ettiklerini duyurdu.
Yardım Faaliyetlerine Başladılar
İsrail'in hava ve kara saldırılarının arttığı günlerde, diş hekimi Ceradi, yerinden edilen kişilere gerekli gıda maddelerini ulaştırmak için komşularıyla birlikte çalışmaya karar verdi.
Başlangıçta sadece sandviç hazırlayarak çalışan ekip, zamanla her yaştan ve farklı bölgelerden gelen 300'den fazla kişiye günlük yemek sağlamaya başladı.
Hayır Mutfağı Projesi
Ceradi, "Hayır mutfağı" adını verdikleri kampanya için bir bağış programı başlattıklarını ve elde edilen yardımları bu projede kullandıklarını belirtti. Ceradi, “Maddi sıkıntılar ve devletin olmaması sebebiyle yerinden edilen yüzbinlerce insan için yardımda bulunmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.
Durumun Ciddiyeti
Yerinden edilmiş kişilerin sayısının beklenenden çok daha fazla olduğunu vurgulayan Ceradi, yalnızca evsiz insanlara yardım ettiklerini; barınma merkezlerinde ise belediyelerin ve derneklerin destek sağladığını ifade etti.
İsrail Saldırıları ve Yerinden Edilenler
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) verilerine göre, Lübnan'da yaklaşık 1.2 milyon insan yerinden edildi. Saldırılar sonucunda 2255 kişi hayatını kaybetti, 10,524 kişi yaralandı.
Lübnan hükümeti, yerinden edilen 430 binden fazla insanın Suriye’ye geçtiğini açıkladı. Bu durum, toplumda büyük bir kaygıya neden oluyor.
Sonuç
Ali Ceradi'nin çabaları, Lübnan'daki zor günlerde insanlara umut ışığı olmaya devam ediyor.