Kütahya’da ithal besilik danalarda millileştirme: aşılama, sağlık kontrolü ve kan numunesi alımı tamamlandı

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Brezilya’dan gelen ithal besilik danaların millileştirme çalışmaları kapsamında aşılama, sağlık taraması ve kan numunesi aldı.

Yayın Tarihi: 22.05.2026 14:42
Güncelleme Tarihi: 22.05.2026 14:46

Kütahya’da ithal besilik danalarda millileştirme: aşılama, sağlık kontrolü ve kan numunesi alımı tamamlandı

Kütahya’da ithal besilik danaların millileştirme çalışmaları tamamlandı

Kütahya’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından, Brezilya’dan getirilen ithal besilik danalar için yürütülen millileştirme çalışmaları kapsamında aşılama, sağlık kontrolleri ve kan numunesi alımı gerçekleştirildi.

Yapılan işlemler

Çalışmalar sırasında hayvanlardan laboratuvar testlerinin uygulanabilmesi amacıyla kan numuneleri alındı. Ayrıca, hayvanların genel sağlık durumunu belirlemeye yönelik taramalar tamamlandı ve planlanan aşılama işlemleri uygulandı.

Uygulamanın amacı ve önemi

Bu uygulamalar, hayvan sağlığının korunması, hastalık risklerinin önlenmesi ve hayvanların kayıt ile izlenebilirliğinin sağlanması hedefleriyle yürütülüyor. Millileştirme süreci kapsamında alınan numuneler laboratuvarda değerlendirilerek gerekli sağlık kayıtları oluşturulacak ve izleme süreçleri takip edilecek.

Yetkililer, çalışmaların hayvan sağlığı ve halk sağlığını korumaya yönelik önleyici tedbirler kapsamında titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

KÜTAHYA’DA İTHAL BESİLİK DANALARIN AŞILAMA VE SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILDI

KÜTAHYA’DA İTHAL BESİLİK DANALARIN AŞILAMA VE SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILDI

KÜTAHYA’DA İTHAL BESİLİK DANALARIN AŞILAMA VE SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILDI

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.