Kütahya'da Cumhuriyet Ortaokulu 'İyilik Okulları' Projesiyle Filistin ve Yerel İhtiyaç Sahiplerine Destek Sağladı

Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri 'İyilik Okulları' kapsamında Filistin'e ve Kütahya'daki ihtiyaç sahiplerine bağış topladı, Meydan Aşevi ile iş birliği yapıldı.

Yayın Tarihi: 02.04.2026 17:52
Güncelleme Tarihi: 02.04.2026 17:52

Kütahya'da Cumhuriyet Ortaokulu 'İyilik Okulları' Projesiyle Filistin ve Yerel İhtiyaç Sahiplerine Destek Sağladı

Kütahya'da Cumhuriyet Ortaokulu 'İyilik Okulları' Projesiyle Filistin ve Yerel İhtiyaç Sahiplerine Destek Sağladı

Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen 'İyilik Okulları' projesi kapsamında hem Filistin'e yardım kampanyası başlattı hem de kentteki ihtiyaç sahiplerine bakliyat desteği sağladı. Çalışma, Türkçe öğretmeni Semra Durak öncülüğünde yürütüldü.

Projenin yürütülmesi

Proje kapsamında Kutay Karakaya, Zeynep Savurgan ve Gülce Berra Sevimliden oluşan ekip, Filistin için bağış kampanyası başlattı. Okulda kurulan üç ayrı bağış kutusu üzerinden yardım toplanırken, Kütahya'daki Meydan Aşevi ile iş birliği kurulup toplanan bakliyatların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması sağlandı. Aşevi'nin kendi bağış kutularından gelen destekler de çalışmaya katkıda bulundu.

Amaç, farkındalık ve belge

Semra Durak, projenin amaçlarını değerlendirirken projenin 'Bu proje sadece bir yarışma değil, aynı zamanda iyilik yapma bilincini geliştiren bir farkındalık çalışmasıdır' sözleriyle tanımlandığını belirtti. Proje sürecinde okul idarecileri ve öğrencilerle birlikte çekilen fotoğraflar çalışmayı belgeledi.

Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Erhan Tüner ile müdür yardımcıları Eyüp Biber ve Ayşenur Zorlu da projeye tam destek verdi. Okulun bu girişimi, 'İyilik bulaşıcıdır' anlayışını pekiştirirken gençlerin sosyal sorumluluk projelerindeki etkinliğini ortaya koydu.

KÜTAHYA'DA ÖĞRENCİLERİ İYİLİKTE YARIŞTI

KÜTAHYA'DA ÖĞRENCİLERİ İYİLİKTE YARIŞTI

KÜTAHYA'DA ÖĞRENCİLERİ İYİLİKTE YARIŞTI

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.