Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Kübra Dizisi Gökhan'ın Konuştuğu Cami Hocası Kimdir, Gerçek İsmi ne?

Netfix’in yeni dizisi Kübra, izleyicilerden büyük ilgi görüyor. Dizide Gökhan’ın mahallesindeki caminin hocası rolünü oynayan Erdem Şenocak, performansıyla dikkat çekiyor. Peki Erdem Şenocak kimdir? Erdem Şenocak’ın hayatı, kariyeri, oynadığı diziler ve filmler haberimizde.

Yayın Tarihi: 19.01.2024 13:06
Güncelleme Tarihi: 19.01.2024 13:58

Kübra Dizisi Gökhan'ın Konuştuğu Cami Hocası Kimdir, Gerçek İsmi ne?

Kübra, Afşin Kum’un aynı adlı romanından uyarlanan bir dram ve gerilim dizisi. Dizinin başrolünde Çağatay Ulusoy var. Dizi, kendi halinde yaşayan Gökhan’ın, telefonuna gelen gizemli mesajlar sonucu hayatının değişmesini ve kendini beklemediği olayların içinde bulmasını anlatıyor. Dizinin 1. sezonu 18 Ocak 2024’te Netflix’te yayınlanmıştı. Dizide Gökhan'ın kaldığı Mahallenin ve Gökhan fikir aldığı caminin hocasını kim oynuyor merak konusu oldu. İşte merak edilen karakter hakkında detaylar.

Netflix, Türk izleyicilerine yeni bir dizi sunmuştu: Kübra. Dizi, 18 Ocak 2024’te saat 14.00’te yayınlanmaya başlamıştı. 8 bölümden oluşan dizinin 1. sezonu, sadece Netflix’te izlenebilmişti. Dizinin konusu ve oyuncu kadrosu ise şöyleydi: kübra

Kübra Dizisinin Konusu

Kübra, Afşin Kum’un aynı isme sahip romanından uyarlanan bir dizidir. Dizi, kendi halinde genç ve mütevazı bir adam olan Gökhan’ın, telefonuna birtakım gizemli mesajların gelmesi sonucu hayatının değişmesini ve kendini beklemediği olayların içinde bulmasını konu alıyor. Gökhan, üyesi olduğu sanal bir uygulamada, Kübra isimli hesaptan gelen bir mesajla değişmeye başlar: “Sen farklısın!” Gökhan, başta önemsemediği bu mesajın ne anlama geldiğini de kendisine attığı mesajlarla ona kimsenin bilmediği, beklenmedik olaylar hakkında birtakım bilgi ve uyarılar veren Kübra’nın kim olduğunu da zamanla anlar. Gökhan’ın bu gerçeği kabullenmesi onu zorlu bir yolculuğa çıkarmış olur. Bu yolculukta Gökhan’ın destekçileri kadar düşmanları da olacaktır. Ve Gökhan kendini “karanlık ve aydınlığın savaşı” olarak gördüğü bir çatışmanın tarafı olarak bulacaktır.

Kübra Dizisinin Oyuncu Kadrosu Kim Kimdir?

Dizinin başrolünde, Netflix’in birçok dizisinde yer almış başarılı oyuncu Çağatay Ulusoy var. Ulusoy, dizide Gökhan karakterini canlandırıyor. Gökhan’ın hayatının aşkı Merve’yi ise Aslıhan Malbora oynuyor. Gökhan’ın en yakın arkadaşı Gülcan’ı ise Ahsen Eroğlu hayat veriyor. Dizinin diğer önemli oyuncuları ise şunlar:

Nazan Kesal: Gökhan’ın annesi Dilek’i oynuyor.

Cihan Talay: Gökhan’ın arkadaşı Salih’i oynuyor.

Aytek Şayan: Gökhan’ın kuzeni ve kardeşinin sevgilisi Serhat’ı oynuyor.

Ahmet Mümtaz Taylan: Gökhan’ı bittrmek isteyen Komiser Kara'yı oynuyor.

Erdem Şenocak: Gökhan’ın mahallaesinde Caminin hocasını oynuyor.

Kübra Dizisi Gökhan'ın Kaldığı Mahallenin Cami Hocasını Canlandıran Erdem Şenocak Kimdir?

kübra

Türk tiyatro ve sinema sahnesinin başarılı isimlerinden biri olan Erdem Şenocak, 1 Ocak 1979 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. İTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu olan Şenocak, sanat kariyerine İstanbul Üniversitesi Dramaturji ve Tiyatro Eleştirmenliği bölümünde yüksek lisans yaparak başladı.

Tiyatro serüvenine İTÜ Sahnesi'nde adım atan Şenocak, 2005 yılında İTÜ MT'de tiyatro çalışmalarına katıldı. 2006'dan itibaren ise Bilgi Sahnesi'nde eğitmenlik ve yönetmenlik yaparak sanat hayatına yön verdi. Aynı zamanda Şirince'de Celal Mordeniz ile birlikte kurduğu Tiyatro Medresesi, 2010 yılında Performans Araştırmaları Derneği tarafından desteklenerek önemli bir sanat platformu haline geldi.

Şenocak'ın rol aldığı oyunlar arasında "Yolculuk," "Babil'e Bir Melek İniyor," "Gülünç Kibarlar," "Ben, Pierre Rivière," ve "Vaiz" önemli bir yer tutuyor. Aynı zamanda hem rol aldığı hem de yönetimine katıldığı eserler arasında "Müfettiş," "Arturo Ui'nin Yükselişi," "Macbeth," "Cimri," ve "Tehlikeli Oyunlar" bulunmaktadır.

Tiyatro Medresesi'nin yanı sıra müzik alanında da aktif olan Şenocak, "Leonce ile Lena" adlı oyunun müziklerini üstlendi.

Erdem Şenocak, sinema dünyasında da etkileyici bir kariyere sahiptir. "Anons," "Son Çıkış," "Görülmüştür," "Suçlular," "İki Şafak Arasında," "Kurak Günler," ve "Kuru Otlar Üstüne" gibi önemli yapımlarda yer aldı. Son olarak "Şanzelize Düğün Salonu," "Arayış," "Bir Derdim Var," "Kübra," ve "İstanbul Ansiklopedisi" projeleriyle adından söz ettirmeyi sürdürüyor.

Erdem Şenocak, hem tiyatro sahnesindeki performansıyla hem de sinema projeleriyle Türk sanat dünyasına değer katan bir isim olarak ön plana çıkıyor. Sanatseverler, Şenocak'ın kariyerini büyük bir ilgiyle takip etmeye devam ediyor.