Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,36 0,04%
EURO
34,86 0,08%
ALTIN
2.391,21 0,41%

KPSS puanı olana memurluk şansı! Rekabet Kurumu o şartlarla memur alımı yapacak

Rekabet Kurumu, 2022 ya da 2023 KPSS puanları ile başvurulabilecek pozisyonlar için kamu görevlisi alım sürecini başlattı. Başvuru koşulları ve ilgili tüm ayrıntılar haberimizde...

Yayın Tarihi: 10.04.2024 21:49
Güncelleme Tarihi: 10.04.2024 21:49

KPSS puanı olana memurluk şansı! Rekabet Kurumu o şartlarla memur alımı yapacak

Rekabet Kurumu, uzman yardımcısı pozisyonları için giriş sınavına yönelik duyuruyu yayımladı. Rekabet Kurumu bünyesinde istihdam edilecek yeni takım arkadaşları için yapılan personel alımının detayları ve başvuru süreci hakkında bilgiler ise haber içeriğimizde...

KAMU PERSONEL ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

Kamu kurumlarına personel alımı için belirlenen başvuru koşulları şunlardır:

• Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel niteliklere sahip olmaları,

• Sınavın gerçekleştirildiği yılın Ocak ayının ilk gününde 35 yaşını aşmamış olmaları,

• Sürekli görev yapmalarını engelleyecek herhangi bir sağlık sorunlarının olmaması gerekmektedir.

kamu personeli

BAŞVURU İÇİN GENEL NİTELİKLER NELER?

Kamu personel alımıyla ilgili aranılan genel nitelikler şu şekildedir:

Rekabet Uzman Yardımcılığı (Genel) Kadrosu: 

12 adet pozisyon için, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, İşletme Mühendisliği veya Endüstri Mühendisliği bölümleri gibi en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği onaylanmış yurt içi veya yurt dışı eğitim kurumlarından mezun olmak.

Rekabet Uzman Yardımcılığı (İktisat) Kadrosu: 

10 adet pozisyon için, İktisat, İşletme, Ekonometri, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri bölümlerinden ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği onaylanmış yurt içi veya yurt dışı eğitim kurumlarından mezun olmak.

Rekabet Uzman Yardımcılığı (Bilişim) Kadrosu:

3 adet pozisyon için, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Adli Bilişim Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Yapay Zeka Mühendisliği gibi bölümlerden ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği onaylanmış yurt içi veya yurt dışı eğitim kurumlarından mezun olanlar arasından giriş sınavı ile Rekabet Uzman Yardımcıları alınacaktır.

kpss

KPSS ŞARTLARI NELERDİR?

Rekabet Uzman Yardımcılığı (Genel) kadrosu için adayların, son başvuru tarihi itibarıyla 2022 veya 2023 Kamu Personel Seçme Sınavları’ndan KPSS P14, P15, P16, P24, P25, P26, P27, P28, P31 veya P36 puan türlerinden en az 80 puan almış olmaları ve başvuranlar arasında en yüksek puanlı 240 kişi arasında yer almaları gerekmektedir.

Rekabet Uzman Yardımcılığı pozisyonları için adayların yerine getirmesi gereken KPSS puan şartları aşağıdaki gibidir:

İktisat Alanı: 

Rekabet Uzman Yardımcılığı (İktisat) kadrosuna başvuracak adaylar, KPSS’nin P1, P2, P12, P13, P14, P15 veya P16 puan türlerinden birinde en az 80 puan elde etmiş olmalı ve başvuran adaylar arasından en yüksek puana sahip ilk 200 kişi arasında yer almalıdır.

Bilişim Alanı: 

Rekabet Uzman Yardımcılığı (Bilişim) kadrosu için ise, KPSS’nin P1 veya P2 puan türlerinden birinde en az 80 puan almış olmak ve başvuran adaylar içinde en yüksek puana sahip ilk 60 kişi arasında bulunmak gerekmekte.

Rekabet Kurumu’nun açtığı memur pozisyonları için başvurular, 5 Mayıs 2024’e dek online olarak tamamlanabilir. Adaylar, e-Devlet sistemi aracılığıyla Kariyer Kapısı üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilirler.