Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Resmi Gazete de gece 00.00'da açıklandı! Sürücüler akaryakıt alırken büyük bir 'OH' çekecek

EPDK tarafından alınan karar ile alakalı Resmi Gazete de son dakika onay verildi. Sürücülere yönelik olarak sağlanan yeni düzenlemede mazot ve benzin alacaklar için tek fiyat dönemine girildiği belirtildi.

Yayın Tarihi: 06.05.2024 09:24
Güncelleme Tarihi: 06.05.2024 09:24

Resmi Gazete de gece 00.00'da açıklandı! Sürücüler akaryakıt alırken büyük bir 'OH' çekecek

EPDK tarafından alınan karar ile alakalı Resmi Gazete de son dakika onay verildi. Sürücülere yönelik olarak sağlanan yeni düzenlemede mazot ve benzin alacaklar için tek fiyat dönemine girildiği belirtildi. Resmi Gazete de yayımlanan karara göre; fiyat farkının ortadan kalması adına farklı türdeki motorin ve benziler artık olmayacak. Benzin ve motorinde farklı ibarelerde satış yasaklandı. "Ultra Force-ultra kuvvet", "Power-güçlü", "VPro" gibi ifadeler ile artık 15 Mayıs tarihi itibari ile karşılaşılmayacağı belirtilirken, özellikle de 95 oktan benzinde fiyat farkı ortadan kaldırılacak olması sürücüyü memnun etti.

EPDK AKARYAKIT FİYAT FARKI KARARI

Geçtiğimiz aylarda EPDK tarafından yapılan açıklamada akaryakıt alımlarında tek düzen sağlanacağı belirtilmişti. Tasarruf amacı güttüğü iddia edilen ancak hiç bir kanıt bulunmayan yakıt türleri ile alakalı alınan son karar Resmi Gazete de onaylanırken, farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin kullanımının ve satılmasının önüne geçildiği ifade edildi. Farklılaştırılmış akaryakıt ile alakalı olarak alınan karar doğrultusunda artık farklı fiyatların olmayacağı açıklaması yapılırken, her farklı akaryakıt ürününün aynı tarife üzerinden sunulacağı belirtildi.

tll

Uzun süredir akaryakıt istasyonlarında çok fazla farklı sayıda akaryakıt türü mevcut iken, bu mevcudiyet devam etse de yeni bir düzenlemenin başlatıldığı açıklandı. Ve fiyat farkının ortadan kaldırılmasına karar verildi.

15 MAYIS'TAN İTİBAREN FİYAT FARKI ORTADAN KALKACAK

Bazı akaryakıt türleri, yakıt kullanımında tasarruf sağladığı ya da motoru koruduğu belirtilirken, ekstradan performans katıldığı gerekçesi ile daha yüksek tutarda satılmaktaydı. Haksız rekabetin oluştuğu açıklaması üzerinde EPDK'nun harekete geçtiği geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Aynı tür akaryakıtlarda artık birden fazla fiyat olmayacağı açıklanırken, söz konusu açıklama Resmi Gazate de onay alarak yasalaştı. Uygulama 15 Mayıs itibari ile devreye girecek.

Bu sayede sürücü tarafından, kafa karışıklığı ortadan kalkacak. Belirsizliklerin ortadan kaldırılacağı sistemin, akaryakıt istasyonu çalışanlarına da kolaylık sağlayacağı ifade edildi.