Kozan'da okula getirilen kar, öğrencilere yarıyıl öncesi hediye oldu
Saimbeyli'den getirilen iki kamyon karla Halit Dağlı İlköğretim Okulu'nda kar şenliği düzenlendi
Adana'nın Kozan ilçesinde, Toroslar'ın eteklerinden getirilen kar, Halit Dağlı İlköğretim Okulu bahçesine döküldü. İki kamyon karın öğrencilerle buluştuğu etkinlik, yarıyıl tatili öncesinde unutulmaz anlar yaşattı.
Etkinlik kapsamında çocuklar okul bahçesinde kar topu oynadı; aileleriyle birlikte vakit geçirip fotoğraflar çekti. Okul yönetimi tarafından düzenlenen organizasyona destek veren Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal ve yerel ekipler, programın sorunsuz ilerlemesini sağladı. Etkinlikte ayrıca sucuk ekmek ikramı yapıldı.
Velilerden Hakan Kenger organizasyonu şöyle değerlendirdi: "Çocuklar için çok motive edici, neşe dolu bir gün oldu. Okul yönetimine teşekkür ederiz." Öğrenciler Kaan Kenger ve Ayşegül Sarı ise karda oynamanın mutluluğunu yaşadıklarını, arkadaşlarıyla çok eğlendiklerini belirtti.
Okul Müdürü Seyban Karaköse etkinlikle ilgili, "Adana’da karla oynamak her çocuğun hayali. Bu hayali gerçekleştirmek için sucuk ekmek şenliğiyle birlikte Saimbeyli’den iki kamyon kar getirdik. Çocuklarımız aileleriyle birlikte doyasıya eğlendi. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi ve etkinliğin etkinlik haftası kapsamında düzenlendiğini vurguladı.
Yerel yönetim ile okulun iş birliğiyle hayata geçirilen bu uygulama, kar görme olanağı sınırlı bölgelerdeki öğrenciler için sosyal paylaşımı ve fiziksel aktiviteyi teşvik eden, hafızalarda kalan bir deneyim sundu. Etkinlik, hem öğrencilere hem de ailelere yönelik kısa süreli fakat etkili bir moral ve motivasyon kaynağı oldu.
Adanalı öğrencilerin kamyonla gelen kar mutluluğu