Konut Fiyat Endeksi ağustosta aylık yüzde 2,5 arttı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ağustos ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerini açıkladı. KFE (2023=100), ağustosta bir önceki aya göre yüzde 2,5 artarak 192,5 seviyesine yükseldi.
Yıllık ve reel değişim
Endeks, ağustosta yıllık bazda yüzde 31,4 artış gösterirken, aynı dönemde reel olarak yüzde 1,2 azalış kaydedildi.
Üç büyük ilde KFE değişimi
Üç büyük il bazında ağustosta aylık değişimler şu şekilde gerçekleşti: İstanbul'da yüzde 3, Ankara'da yüzde 2,8, İzmir'de ise yüzde 2,5 artış oldu. Geçen yılın aynı ayına göre endeks değerleri İstanbul'da yüzde 30,2, Ankara'da yüzde 41,1 ve İzmir'de yüzde 31,9 artış gösterdi.
Bölgeler bazında yıllık artış
İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflamasına göre Ağustos 2025 döneminde en yüksek yıllık artış yüzde 41,6 ile Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Ardahan, Kars, Iğdır bölgesinde, en düşük yıllık artış ise yüzde 23,5 ile Aydın, Denizli, Muğla bölgesinde gözlendi.
Not: KFE, Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla 2023=100 esasına göre hesaplanmaktadır.