Kocaeli'de kadınlara yönelik afet farkındalık eğitimleri 378 kişiye ulaştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 'Anne ve Kadınlara Yönelik Afet Farkındalık Eğitimleri' 12 programda 378 kişiye, ev güvenliği ve psikolojik dayanıklılık konularında bilgi verdi.

Yayın Tarihi: 15.11.2025 10:55
Güncelleme Tarihi: 15.11.2025 10:55

Kocaeli'de kadınlara yönelik afet farkındalık eğitimleri 378 kişiye ulaştı

Kocaeli'de Anne ve Kadınlara Yönelik Afet Farkındalık Eğitimleri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, afet bilincini toplumun tüm kesimlerine yaymak amacıyla önemli bir eğitim programı yürüttü. Afet İşleri Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen 'Anne ve Kadınlara Yönelik Afet Farkındalık Eğitimleri', 12 ayrı programda 378 katılımcıya ulaşarak afet bilinci konusunda kapsamlı bilgiler aktardı.

Eğitimin içeriği ve pratik öneriler

Eğitimlerde özellikle annelerin afet anındaki kritik rolü vurgulandı. Katılımcılara evde çocukların güvenliğini sağlama, yapısal olmayan riskleri tespit etme, acil durum çantası hazırlama ve kriz anlarında soğukkanlı kalma gibi pratik bilgiler verildi. Ayrıca deprem, sel, heyelan, yangın ve KBRN olayları gibi çeşitli afet türlerine karşı alınması gereken önlemler örneklerle anlatıldı.

Psikolojik dayanıklılık ve aile içi yönetim

Programda fiziksel güvenliğin yanı sıra psikolojik dayanıklılık konusu da merkezde yer aldı. Çocukların, yaşlıların ve hassas grupların afet sonrası süreçlerinin nasıl yönetilmesi gerektiği detaylı biçimde açıklanırken, eğitmenler aile içi iletişimin güçlendirilmesinin ve güvenli toplanma alanlarının önceden belirlenmesinin önemine değindi. Katılımcılara afet sonrası toplumsal dayanışmanın sağlanmasına yönelik uygulamalı öneriler sunuldu.

Yaygınlaştırma, talep ve değerlendirme

Afet İşleri Dairesi Başkanlığı eğitmenleri, afetlerin her an yaşanabilecek gerçekler olduğunu hatırlatarak toplumun tüm kesimlerinin bilinçlendirilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Eğitimlerin ilerleyen süreçte daha fazla ilçede ve mahallede devam edeceği, kadınların ev ortamında düzenli mini afet tatbikatları yapmasının teşvik edileceği bildirildi. Eğitim sonunda katılımcılar programdan edindikleri bilgilerin hem kendi güvenlikleri hem de ailelerinin güvenliği için değerli olduğunu belirterek, çalışmanın daha geniş kitlelere ulaştırılmasını talep etti. Büyükşehir yetkilileri, kadınların ve annelerin afet bilinci kazanmasının toplumsal dayanıklılığı artıran temel unsurlardan biri olduğunu ifade ederek yürütülen çalışmaların sürdürüleceğini açıkladı. Afet farkındalık eğitimlerinin önümüzdeki aylarda farklı ilçelerde ve mahallelerde tekrarlanacağı duyuruldu.

KOCAELİ'DE AFET BİLİNCİNİ TOPLUMUN TÜM KESİMİNE YAYMAK AMACIYLA KADINLARA YÖNELİK FARKINDALIK...

KOCAELİ'DE AFET BİLİNCİNİ TOPLUMUN TÜM KESİMİNE YAYMAK AMACIYLA KADINLARA YÖNELİK FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ.

KOCAELİ'DE AFET BİLİNCİNİ TOPLUMUN TÜM KESİMİNE YAYMAK AMACIYLA KADINLARA YÖNELİK FARKINDALIK...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.