Kıyılarda sıkı denetim: Kastamonu'da 10 kişiye kaçak palamut cezası

Kastamonu'da 1 Nisan-14 Ağustos palamut yasağı kapsamında yapılan denetimlerde yasa dışı av yapan 10 kişiye idari ceza verilip av araçlarına el konuldu.

Yayın Tarihi: 07.08.2026 16:57
Güncelleme Tarihi: 07.08.2026 16:57

Kıyılarda sıkı denetim: Kastamonu'da 10 kişiye kaçak palamut cezası

Kıyılarda sıkı denetim: Kastamonu'da 10 kişiye kaçak palamut cezası

Kastamonu'da yürütülen denetimler sonucu yasa dışı palamut avladıkları tespit edilen 10 kişi hakkında idari işlem uygulandı. Denetimler, palamut avı yasağının uygulandığı dönemde yasa dışı avcılığa karşı titizlikle sürdürüldü.

Operasyonun kapsamı:

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen denetimlerde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı destek verdi. Ekipler, kıyılardaki balıkçı barınaklarında ve sahil bölgelerinde kontroller yaptı; uygulamalar, 1 Nisan tarihinde başlayıp 14 Ağustos'a kadar sürecek olan palamut avı yasağı çerçevesinde yürütüldü.

Yaptırım ve el koyma işlemleri:

Denetimlerde kuralları ihlal ettiği belirlenen kişiler suçüstü yakalandı. Kurallara uymayanlara yönelik olarak idari para cezası uygulandı ve ekipler tarafından avda kullanılan araçlara ile ele geçirilen su ürünlerine el konuldu. Yetkililer, bu tür denetimlerin su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla devam edeceğini bildirdi.

Uygulamanın hedefi, av sezonu kurallarına uyulmasını sağlamak ve ekosistemin korunmasına katkı sunmaktır; yetkililer benzer ihlallerin tespitinde caydırıcı önlemlerin sürdürülmesi konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

KASTAMONU’DA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ İLE SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI EKİPLERİNCE YÜRÜTÜLEN...

KASTAMONU’DA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ İLE SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI EKİPLERİNCE YÜRÜTÜLEN DENETİMLER NETİCESİNDE KAÇAK PALAMUT AVLAYAN 10 KİŞİYE, CEZAİ İŞLEM UYGULANARAK BALIKLARA DA EL KONULDU.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.