Estetik ameliyatı sonrası ölen doktorun eşinden uzun ameliyat ve ilaç iddiası

İzmir'de yüz germe ameliyatı sonrası ölen Dr. Emine Yılmaz'ın eşi, 11 saatlik ameliyat ve kan sulandırıcı verilmemesini ihmâl sayıp yasal süreç başlattı.

Yayın Tarihi: 06.11.2026 16:29
Güncelleme Tarihi: 06.11.2026 16:30

Estetik ameliyatı sonrası ölen doktorun eşinden uzun ameliyat ve ilaç iddiası

Olayın ayrıntıları:

İzmir'in Konak ilçesindeki Özel Gazi Hastanesi'nde yüz germe ameliyatı olan Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Emine Yılmaz (60), operasyondan bir gün sonra yaşamını yitirdi. Ameliyatı gerçekleştiren estetik cerrahın Prof. Dr. U.B. olduğu, operasyonun genel anestezi altında yapıldığı ve iddiaya göre yaklaşık 11 saat sürdüğü bildirildi.

Ameliyatın ardından hastanın kalbinin durduğu belirlendi. Uzun süre yapılan kalp masajının ardından Dr. Yılmaz yoğun bakım servisine alındı; hastanedeki müdahalelere rağmen dün hayatını kaybetti.

Aile ve cenaze:

İki çocuk annesi olan Dr. Yılmaz için Karşıyaka Hacı Mustafa Beşikçioğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene eşi Radyoloji Uzmanı Dr. Turgut Yılmaz, çocukları Yağmur ve Bartu Yılmaz, doktor arkadaşları ve çok sayıda seveni katıldı. Cenaze, cuma namazını müteakip kılınan namazın ardından Bornova Pınarbaşı Mezarlığı'na defnedildi.

Eşin ihmal iddiası ve yasal süreç:

Törende konuşan eşi Dr. Turgut Yılmaz, vefatın nedenine ilişkin değerlendirmesinde ameliyat süresinin uzun sürmesi ve kan sulandırıcı ilaca başlanmamasının etkili olduğunu savundu. Eşi, "Vefat nedeninin ameliyat süresinin uzun sürmesi ve kan sulandırıcı ilaca başlanmaması olduğunu düşünüyorum" dedi ve yasal süreci başlattıklarını belirtti.

Dr. Turgut Yılmaz, "İhmal olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullanarak, ameliyat sürecinin yaklaşık 11 saat sürdüğünü ve uzun süreli operasyonlarda kullanılan kleksan gibi kan sulandırıcıların verilmemesinin derin ven trombozu'na yol açabileceğini, bunun da kardiyak arrest ile sonuçlanabileceğini ileri sürdü. Eşinin ayağa ilk kaldırıldığında solunumunun, bilincinin ve kalbinin aynı anda durduğunu anlattı ve sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

İZMİR’İN KONAK İLÇESİNDE ÖZEL BİR HASTANEDE YÜZ GERDİRME AMELİYATI GEÇİREN VE OPERASYONDAN 1 GÜN...

İZMİR’İN KONAK İLÇESİNDE ÖZEL BİR HASTANEDE YÜZ GERDİRME AMELİYATI GEÇİREN VE OPERASYONDAN 1 GÜN SONRA YAŞAMINI YİTİREN RUH VE SİNİR HASTALIKLARI UZMANI DR. EMİNE YILMAZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.