DOLAR
42,68 -0,01%
EURO
50,17 -0,01%
ALTIN
5.907,12 0%
BITCOIN
3.668.520,03 -0,11%

Kırmızı et yemek hayal oluyor! Cepleri alev alev yakacak o zam geliyor

Kırmızı et fiyatlarında yeni bir artış dalgası yaşanacak. Kesim ücretlerine yüzde 5-10 zam geldi. Gelen bu zam et fiyatlarını da etkileyecek.

Yayın Tarihi: 03.02.2024 11:03
Güncelleme Tarihi: 03.02.2024 11:03

Kırmızı et yemek hayal oluyor! Cepleri alev alev yakacak o zam geliyor

Enflasyonun git gide artması her kaleme zam olarak geri dönüyor. Özellikle de 2024 yılı zamları ile birleşince vatandaş için içinden çıkılmaz bir hal alıyor. 2023 yılı içerisinde de devam eden kırmızı et fiyatları artışı 2024 senesinde de artış olarak etkisini göstermeye devam ediyor. Gelen zamlar sonrasında vatandaş eti yemeyi hayal etmek zorunda kalabiliyor.

Istediği ürüne ulaşma gücü düşen vatandaş yeni zamlar karşısında evine adeta et götüremiyor. Enflasyonun etkileri 2024 yılı içerisinde de devam ediyor. Cebinde bulunan paranın hesabını yapmakta zorlanan vatandaş yeni bir zam ile karşı karşıya.

zam

ET FİYATLARI ARTACAK

Et fiyatlarına yeni bir zam daha gelmesi bekleniyor. Bunun sebebinin ise yapılan açıklamada hayvan kesim ücretlerine zam gelmesi olarak bildiriliyor. UKON tarafından yapılan açıklamada dana kesiminin fiyatı adet başına 1,5 tl artış gösterirken kuzu kesim fiyatı artışı ise şaşırtıyor. 7 TL'ye yakın bir artış gösteren kesim fiyatları kıyma ve kuşbaşı etlerinin de yükseleceğini işaret ediyor.

Et ve Süt Kurumu bu zamları engellemek adına ithalat oranlarını arttırırken gerek enflasyon gerekse de kur yükselmesine bağlı olarak et fiyatları atmaya devam ediyor. Ulusal kırmızı et Konseyi tarafında haftalık ücretler konusunda açıklama yapılıyor. Bu kapsamda 7 bölgede kesim ücretlerinin son halinin güncellendiği belirtilmiş bulunuyor.

KESİM ÜCRETLERİ ZAMLANDI

Karadeniz Bölgesi: 279,00 TL/Kg

Marmara Bölgesi: 269,00 TL/Kg

İç Anadolu Bölgesi: 269,80 TL/Kg

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: 265,40 TL/Kg

Akdeniz Bölgesi: 263,30 TL/Kg

Doğu Anadolu Bölgesi: 268,25 TL/Kg

Yazar
EDİTÖR

Emine Durgun