Kilis’te Ceza İnfaz Personeli Günü töreni
6 Haziran Ceza İnfaz Personeli Günü dolayısıyla Kilis Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Tören, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Ceza İnfaz Kurumu ve Denetimli Serbestlik personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından program sona erdi. Törene ceza infaz kurumu ve denetimli serbestlik yöneticileri ile kurum personeli katıldı.
Protokol ziyareti
Programın ardından Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Emre Kaya, Cumhuriyet Savcıları Kadir Duman ve Ahmet İhsan Açıkgöz, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Fedai Halaman, Denetimli Serbestlik Müdürü Zerrin Özhüsrev ve kurum personelleri, Kilis Valisi Ömer Kalaylı'yı makamında ziyaret etti.
Vurgu ve amaç
Ziyarette, ceza infaz kurumları ile Denetimli Serbestlik teşkilatında görev yapan personelin kamu güvenliğinin sağlanması, infaz hizmetlerinin yürütülmesi ve yükümlülerin topluma yeniden kazandırılması süreçlerindeki görevleri vurgulandı. 6 Haziran etkinliğinin amacı, personelin özverili çalışmalarına dikkat çekmek, mesleki aidiyet duygusunu geliştirmek ve kurum içi dayanışmayı güçlendirmek olarak belirtildi.
Değerlendirme
Tören ve takip eden protokol ziyareti, kurumlar arası koordinasyonun ve kamu takdirinin somut bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Resmi katılım, ceza infaz personelinin görünürlüğünü artırırken mesleki motivasyon ve toplumsal algı açısından da iletişim ve dayanışma fırsatı sunuyor.
KİLİS CUMHURİYET BAŞSAVCISI EMRE KAYA VE KURUM PERSONELLERİ, KİLİS VALİSİ ÖMER KALAYLI'YI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.