Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Kılıçdaroğlu, Jahrein'e açtığı hakaret davasını kazandı!

Kemal Kılıçdaroğlu ile sosyal medya fenomeni Jahrein arasındaki hakaret davası sonuçlandı.

Yayın Tarihi: 27.03.2024 18:05
Güncelleme Tarihi: 27.03.2024 18:05

Kılıçdaroğlu, Jahrein'e açtığı hakaret davasını kazandı!

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ahmet Sonuç arasındaki davada Sonuç’un 20 bin TL tazminat ödemesine karar verildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile sosyal medya fenomeni “Jahrein” lakaplı Ahmet Sonuç arasındaki dava sonuçlandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik tarafından sosyal medyada yapılan açıklamaya göre, Ahmet Sonuç, 20 bin liralık tazminata mahkum edildi. 

Ahmet Sonuç’un Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret etmesi nedeniyle açılan davada Kılıçdaroğlu haklı bulundu. Kılıçdaroğlu’nun avukatı ise defalarca kez Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Jahrein’in haksız bulunduğunu şöyle ifade etti: 

"7. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na, bir çok kez densizce hakaretler savuran (Jahrein) Ahmet Sonuç'tan hesap sormaya devam ediyoruz... 04.07.2023 tarihli paylaşımı nedeniyle açmış olduğumuz davalardan biri bugün sonuçlandı. 20.000 ₺ Tazminat kazandık."

Kemal Kılıçdaroğlu-Jahrein davası neden açıldı?  

Kemal Kılıçdaroğlu, Jahrein'in kendisi hakkında kullandığı "leblebi kafalı" ve "demans hastası" benzeri hakaret içerikli söylemleri nedeniyle dava açmıştı. Açılan hakaret davası bugün sonuçlanırken, Kılıçdaroğlu'nun haklı olduğuna ve Jahrein'in 20 bin TL ödemesine karar verildi. 

Jahrein kimdir? 

Gerçek adı Ahmet Sonuç olan ve takmadı da Jahrein olarak bilinen sosyal medya fenomeni, kariyerine Youtube ile başlamıştır. Daha sonra Twitch isimli platformda yayın yapmaya başlayan Jahrein, sohbet ve oyun alanında içerik üretmektedir. 

Siyasi figürleri ve internet fenomenlerini içeriklerinde kullanan Jahrein, 31 Ağustos 2022 tarihinde yaptığı bir yayınla Twitch’e geri döneceğini duyurmuştur. Bunun sonrasında yayınlarında yaptığı yorumlarla sık sık gazetecilerin de gündemine gelen Jahrein, Kemal Kılıçdaroğlu gibi siyasi isimler hakkında yaptığı yorumlarla birçok kez en çok konuşulan isimler arasında yer almıştır.