Kars’ta taşkınlara karşı sahada detaylı teknik inceleme

DSİ 24. Bölge Müdürü Serdar Kotan, Selim ve Sarıkamış'ta Başköy, Gürbüzler, Mescitli ve Kalebaş projelerini yerinde inceleyip teknik ekipten bilgiler aldı.

Yayın Tarihi: 12.09.2026 09:38
Güncelleme Tarihi: 12.09.2026 09:38

Kars’ta taşkınlara karşı sahada detaylı teknik inceleme

DSİ ekipleri çalışmaları yerinde değerlendirdi

DSİ 24. Bölge Müdürü Serdar Kotan, beraberindeki heyetle Kars il sınırları içindeki taşkın kontrol projelerini yerinde inceledi. İncelemelerde teknik ekipler ve yüklenici firma yetkilileriyle sahadaki uygulamaların ilerleyişi ve teknik yeterlilikleri ele alındı.

Saha gezilerine Taşkın Kontrol Şube Müdürü İbrahim Yılmaz, Kalite Kontrol ve Laboratuvar Şube Müdürü Selim Kalpak, 241. Şube Müdür Vekili Özgür Bilgir ile ilgili teknik personel ve yüklenici temsilcileri eşlik etti.

Selim ilçesindeki çalışmalar:

Heyet ilk olarak Selim ilçesine bağlı Başköy ve Gürbüzler köylerinde yürütülen taşkın kontrol inşaatlarını inceledi. Projelerin mevcut durumu, sahada gerçekleştirilen imalatlar ve teknik süreçler hakkında ayrıntılı bilgi alan Kotan, yerinde yapılan uygulamaları değerlendirdi.

Yetkililer, yürütülen işlerin özellikle yerleşim alanlarının ve tarım arazilerinin taşkınların olumsuz etkilerinden korunması açısından kritik olduğunu belirtti. Kontroller sırasında imalatların teknik şartlara uygunluğu ve devam eden iş programı gözden geçirildi.

Sarıkamış’ta üç ayrı noktada inceleme:

İncelemeler daha sonra Sarıkamış ilçesine kaydırıldı. Heyet, Sarıkamış ilçe merkezi ile Mescitli ve Kalebaş köylerinde yürütülen taşkın kontrol inşaatlarını ayrı ayrı gezdi ve sahadaki ilerleme hakkında teknik ekiplerden bilgi aldı.

Saha çalışmaları sırasında uygulama süreci, yapılan imalatların projeye uygunluğu ve işlerin planlanan takvim doğrultusunda ilerleyip ilerlemediği değerlendirildi. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, uygulamadaki hassasiyetin sürekliliğinin önemine vurgu yaptı.

Gerçekleştirilen saha incelemeleri yalnızca mevcut işlerin tespit edilmesiyle sınırlı kalmayıp, projelerin uygulama süreçleri, kalite kontrol adımları ve teknik gereklilikler detaylı biçimde ele alındı. Kotan, ilgili personel ve yüklenici yetkilileriyle sahada notlar alarak çalışmaların titizlikle yürütülmesi yönünde değerlendirmelerde bulundu.

Hedef, Kars’ın farklı ilçe ve köylerinde tamamlanan ve devam eden taşkın kontrol projeleriyle yerleşim alanları ile çevredeki tarım arazilerinin taşkın risklerine karşı daha güvenli hale getirilmesidir. Bölge Müdürü Kotan, saha incelemelerinin ardından projelerin mevcut durumu ve bundan sonraki çalışma sürecine ilişkin teknik değerlendirmelerde bulundu.

KARS’TA TAŞKIN RİSKİNE KARŞI ÇALIŞMALAR MERCEK ALTINDA(KARS-İHA)

KARS’TA TAŞKIN RİSKİNE KARŞI ÇALIŞMALAR MERCEK ALTINDA(KARS-İHA)

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.