DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.780.878,62 1,69%

Karayip Denizi'nde 7,6 Büyüklüğündeki Depremin Ardından Hasar Bildirilmedi

Karayip Denizi'nde meydana gelen depremin ardından etkilenen ülkeler, hasar ve can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 09.02.2025 07:15
Güncelleme Tarihi: 09.02.2025 07:15

Karayip Denizi'nde 7,6 Büyüklüğündeki Depremin Ardından Hasar Bildirilmedi

Karayip Denizi'nde meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından sarsıntıdan etkilenen ülkeler, herhangi bir hasar veya can kaybı bildirmedi. Ulusal basında yer alan bilgiye göre, tsunami uyarısı yapılan Meksika, Honduras, Porto Riko ve Küba yetkilileri, özellikle Meksika'nın güneydoğusundaki Quintana Roo Eyaleti'nde halkı olası tsunami konusunda uyardı.

Meksika'nın Quintana Roo Eyaleti Valisi Mara Lezama, tsunami olasılığına karşı halkın dikkatli olmasını istedi. Porto Riko Ulusal Hava Servisi ise deniz seviyesinde dalgalanmalar gözlemlendiğini ve tehlikeli okyanus akıntıları sebebiyle Porto Riko ile Virgin Adaları için tsunami riskinin devam ettiğini bildirdi.

Dominik Cumhuriyeti’ne bağlı Acil Durum Operasyon Merkezi (COE) Direktörü Juan Manuel Mendez, kıyı bölgelerinde yaşayanlara yüksek ve güvenli yerlere taşınmaları yönünde çağrıda bulundu.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin yerel saatle 18.23'te Cayman Adaları'ndaki George Town'un yaklaşık 200 kilometre güneybatısında meydana geldiğini açıkladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı