Karatay’dan çölyak hastalarına kapsamlı destek: Glutensiz üretim ve iş birlikleri

Karatay Belediyesi, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü'nde çölyak hastalarıyla buluştu; glutensiz üretim, dağıtım ve iş birlikleri vurgulandı.

Yayın Tarihi: 07.05.2026 15:05
Güncelleme Tarihi: 07.05.2026 15:09

Karatay’dan çölyak hastalarına kapsamlı destek: Glutensiz üretim ve iş birlikleri

Karatay Belediyesi, Dünya Çölyak Günü'nde hastalarla bir araya geldi

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü kapsamında Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen programda Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca çölyak hastaları ile aileleriyle bir araya geldi. Etkinlikte toplumsal farkındalığın artırılmasının önemi ve çölyak hastalarının gündelik hayatta karşılaştığı zorluklar ön plana çıkarıldı.

Program, Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi; katılımcılar arasında çölyak hastaları ve ailelerinin yanı sıra ilgili kurum temsilcileri de yer aldı. Etkinlikte belediyenin sunduğu desteklerin hastaların ihtiyaçlarını karşıladığı vurgulandı.

Belediyenin glutensiz üretim ve dağıtım çalışmaları

Belediye bünyesindeki çalışmalara dair bilgi veren Başkan Hasan Kılca, 2019 yılında başlatılan glutensiz gıda üretimi kapsamında Karatay Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde glutensiz ekmek, simit, pasta ve kurabiye gibi ürünlerin üretildiğini ve vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirtti. Üretilen glutensiz ürünlerin sadece Konya ile sınırlı kalmadığı, Türkiye’nin çeşitli illerine ulaştırılarak binlerce çölyak hastasının yaşamının kolaylaştırıldığı ifade edildi.

Kılca, Antalya, Sivas ve Çorum başta olmak üzere çeşitli illerdeki çölyak dernekleriyle iş birliği yapıldığını, uygun fiyatlı glutensiz ürünlere erişimin desteklendiğini söyledi. Başkan, çölyak hastaları ve ailelerinin sabrına dikkat çekerek sürece katkı sunan kurumlara teşekkür etti ve valilik, kaymakamlık ile iş birliği içinde vatandaşların her türlü ihtiyacında belediyeye başvurabileceklerini vurguladı.

Kaymakam Ayhan: Doğru beslenme ile yönetilebilen bir süreç

Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, programdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek aileler ve çocuklarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Ayhan, çölyakın bir hastalıktan ziyade doğru beslenme ile yönetilebilen bir yaşam biçimi olarak ele alınması gerektiğini belirterek farkındalığın artırılmasının önemine dikkat çekti.

9 MAYIS DÜNYA ÇÖLYAK GÜNÜ DOLAYISIYLA KARATAY BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN PROGRAMDA KARATAY...

9 MAYIS DÜNYA ÇÖLYAK GÜNÜ DOLAYISIYLA KARATAY BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN PROGRAMDA KARATAY KAYMAKAMI CENGİZ AYHAN (ÖNDE) VE KARATAY BELEDİYE BAŞKANI HASAN KILCA (ARKADA), ÇÖLYAK HASTALARI VE AİLELERİYLE BİR ARAYA GELDİ.

9 MAYIS DÜNYA ÇÖLYAK GÜNÜ DOLAYISIYLA KARATAY BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN PROGRAMDA KARATAY...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.