DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.847.571,81 -0,04%

KARADENİZBİRLİK ayçiçeği ön alım fiyatını ton başına 29 bin lira olarak açıkladı

KARADENİZBİRLİK, yağlık ayçiçeği ön alım fiyatını ton başına 29 bin TL olarak belirledi; yönetim yüzde 53 artışla üreticiyi desteklemeyi hedefliyor.

Yayın Tarihi: 02.09.2025 10:19
Güncelleme Tarihi: 02.09.2025 10:19

KARADENİZBİRLİK ayçiçeği ön alım fiyatını ton başına 29 bin lira olarak açıkladı

KARADENİZBİRLİK ayçiçeği ön alım fiyatını açıkladı

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK), yağlık ayçiçeği ön alım fiyatını ton başına 29 bin lira olarak açıkladı. KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, ülke genelinde ayçiçeği hasadının sürdüğünü bildirdi.

Fiyat artışı ve üreticiye yönelik değerlendirme

Erarslan, geçen sezon üreticilere ödenen fiyatın ton başına 19 bin lira olduğunu anımsatarak bu sezon yönetim kurulunun ön alım fiyatını %53 oranında artışla belirlediğini ifade etti. Açıklamada, ekim alanlarındaki artışa rağmen yaşanan kuraklık nedeniyle bölge rekoltesinde verimin yüzde 50'yi aşan oranda düştüğü vurgulandı ve bu çerçevede üretici lehine azami gayret gösterildiği belirtildi.

KARADENİZBİRLİK, açıkladığı fiyatla piyasayı üretici lehine regüle etmeye ve üreticinin sigortası olmaya devam edeceğini bildirdi. Birliğin açıklamasında ayrıca ulusal yağlı tohum üretim potansiyelinin istikrarlı ve sürdürülebilir şekilde artırılmasının önemine dikkat çekildi; bunun için devlet desteklerinin artırılması, sulama imkanlarının çoğaltılması, teşvik edici uygulamaların devreye sokulması ve uygun finans koşullarıyla kredi imkânı sağlanmasının gerekliliği dile getirildi.

Genel Müdür Ünal Erarslan yeni ürün ön alım fiyatının üreticiler için hayırlı olmasını diledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı