Kara yollarında yapılan bakım ve onarım çalışmaları süresince, sürücülerin hızlarını düşürmeleri ve trafik işaretlerine uymaları önem arz ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, bu konuda detaylı bilgi veren bir yol durumu bülteni yayımladı.
Kuzey Marmara Otoyolu'nda Çalışmalar
Buna göre, Kuzey Marmara Otoyolu'nda, Adapazarı-Karasu kavşakları arasındaki 4-8. kilometreler İstanbul-Ankara istikametinde bakım-onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım, diğer istikametten iki yönlü olarak gerçekleştiriliyor.
Anadolu Otoyolu'nda Üstyapı Onarımları
Anadolu Otoyolu'nun Kaynaşlı-Düzce kavşakları 16-18. kilometrelerinde üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle İstanbul istikameti trafiğe kapatılmıştır. Ulaşım, diğer istikametten çift yönlü ve kontrollü olarak sürdürülmektedir.
Aydın-Denizli Otoyolu'nda Çalışmalar
Aydın-Denizli Otoyolu'nun 1. kilometresinde, üst yapı çalışmaları dolayısıyla Aydın istikametinde orta ve sol şerit trafiğe kapatıldı. Ulaşım diğer şeritlerden kontrollü şekilde devam etmektedir.
Ankara-Konya Yolunda Tek Şeritli Ulaşım
Sürücülerin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta ise Ankara-Konya yolu'nun 35-45. kilometrelerinde gerçekleşen onarım çalışmalarıdır. Bu kesimde trafik tek şeritten kontrollü olarak akmaktadır.
Sakarya-Bilecik Yolunda İki Yönlü Ulaşım
Sakarya-Bilecik yolunun 26-28. kilometrelerinde yapım çalışmaları nedeniyle Bilecik istikameti trafiğe kapatılmıştır. Ulaşım, Sakarya istikametinden iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanmaktadır.
Diğer Yol Çalışmaları
Söğüt-Korkuteli yolunun 19-34. kilometrelerinde ve Konya-Ereğli yolunun 0-20. kilometrelerinde gerçekleştirilen yol yapım çalışmaları sonucu, sürücülerden trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri istenmektedir.
Bunların yanı sıra, Bursa-Bilecik il sınırı-Pamukova-Bozüyük devlet yolu ayrımındaki 21-22. kilometrelerde Hamsu Köprüsü'nün yapım çalışmaları nedeniyle Bilecik-Bozüyük istikameti trafiğe kapatılmıştır. Ulaşım ise Bozüyük-Bilecik istikametinden çift yönlü olarak devam etmektedir. Zonguldak-Karabük il sınırı-Yenice-Karabük yolundaki 52-53. kilometrelerde, üstyapı çalışmaları nedeniyle Zonguldak istikameti trafiğe kapatıldı ve ulaşım Karabük istikametinden iki yönlü olarak yapılmaktadır.
Son olarak, Malatya-Darende yolunun 5-28. kilometrelerindeki çatlak onarım çalışmaları nedeniyle bu güzergâhta da ulaşım kontrollü bir şekilde devam etmektedir.