Kahramanmaraş’ta vatandaş, köyündeki cami eksikliğine dikkat çekmek için kardan cami yaptı

Kahramanmaraş Ekinözü'ne bağlı Meymendi Mahallesi Kular mevkiinde yaşayan Salih İspir, köyünde cami olmamasına dikkat çekmek amacıyla kardan cami yaptı.

Yayın Tarihi: 14.01.2026 12:31
Güncelleme Tarihi: 14.01.2026 12:37

Kahramanmaraş’ta vatandaş, köyündeki cami eksikliğine dikkat çekmek için kardan cami yaptı

Kahramanmaraş’ta kardan cami: Köyündeki cami ihtiyacına dikkat çekildi

Ekinözü ilçesine bağlı Meymendi Mahallesi Kular mevkiinde yaşayan Salih İspir, mahallede uzun süredir cami bulunmaması nedeniyle sembolik bir girişimde bulundu.

Yoğun kar yağışının ardından başlattığı çalışmayla tamamen kardan bir cami inşa eden İspir, amacını şu sözlerle dile getirdi: "Kendi imkânlarımla kardan bir cami yaptım. Amacım hem dikkat çekmek hem de köyümüzde cami ihtiyacını göstermekti".

İspir'in yaptığı çalışma, fiziki bir yapı olarak inşa edilmeyen hizmet ihtiyaçlarına dikkat çekmeyi hedefleyen sembolik eylemler kapsamında değerlendirilebilir. Bu tür girişimler, yerel kamuoyunu ve yetkilileri konuya yönlendirme potansiyeli taşıyor.

Olay, mahallede cami eksikliğinin sürdüğünü tekrar gündeme taşırken, kardan yapılan bu sembolik yapının fotoğraf ve gözlemler yoluyla farkındalık oluşturmayı hedeflediği anlaşılıyor.

Yerel etkiler ve değerlendirme

İspir'in hamlesi, köydeki ihtiyaçların görünür kılınmasına hizmet ediyor. Sembolik nitelikteki bu girişim, yerel toplumsal tartışmaları canlandırabilir ve çözüm arayışlarını hızlandırma yönünde etkili olabilir.

Haberde yer alan bilgiler, Salih İspir'in kendi ifadeleri ve olayın yerel bağlamıyla sınırlıdır; konuya ilişkin resmi açıklamalar veya ek bilgiler haberde yer almamaktadır.

KAHRAMANMARAŞ'TA BİR VATANDAŞ ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI SONRASI KÖYÜNDE KARDAN CAMİ YAPTI

KAHRAMANMARAŞ'TA BİR VATANDAŞ ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI SONRASI KÖYÜNDE KARDAN CAMİ YAPTI

KAHRAMANMARAŞ'TA BİR VATANDAŞ ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI SONRASI KÖYÜNDE KARDAN CAMİ YAPTI

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.