Kahramanmaraş'ta üreticilere 47 ton yerli ve milli soya tohumu dağıtıldı

Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Kahramanmaraş'ta 120 üreticiye yüzde 50 hibe ile toplam 47 ton yerli ve milli soya tohumu dağıtıldı.

Yayın Tarihi: 16.06.2026 13:46
Güncelleme Tarihi: 16.06.2026 13:50

Kahramanmaraş'ta üreticilere 47 ton yerli ve milli soya tohumu dağıtıldı

Kahramanmaraş'ta üreticilere 47 ton yerli ve milli soya tohumu dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında, Kahramanmaraş'ta 120 üreticiye yüzde 50 hibe desteğiyle toplam 47 ton yerli ve milli soya tohumu teslim edildi. Dağıtım, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Hedeflenen üretim alanı ve ilçeler

Dağıtılan tohumlarla Dulkadiroğlu, Onikişubat, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde toplam 4 bin 700 dekarlık alanda soya üretimi gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Proje, tarımsal üretimi artırma ve atıl durumdaki arazileri yeniden ekonomiye kazandırma amaçlarına hizmet ediyor.

Yerel değerlendirme

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, projeye ilişkin olarak, "Üreticimizin güçlenmesi, tarımsal üretimin artması ve atıl durumdaki arazilerin yeniden ekonomiye kazandırılması adına gerçekleştirilen her çalışma bizim için son derece kıymetli" ifadelerini kullandı. Görgel, dağıtımın şehir tarımsal potansiyelini ilerleteceğini ve üretimin hem çiftçilere hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINCA YÜRÜTÜLEN TARIM ARAZİLERİNİN ETKİNLEŞTİRİLMESİ PROJESİ KAPSAMINDA...

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINCA YÜRÜTÜLEN TARIM ARAZİLERİNİN ETKİNLEŞTİRİLMESİ PROJESİ KAPSAMINDA YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİYLE TOPLAM 47 TON YERLİ VE MİLLİ SOYA TOHUMU DAĞITILDI

DAĞITILAN TOHUMLARLA DULKADİROĞLU, ONİKİŞUBAT, PAZARCIK VE TÜRKOĞLU’NDA TOPLAM 4 BİN 700 DEKARLIK...

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.