Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu ilk kez kürsüde: Yeni anayasaya kapıları tamamen kapattı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti'nin grup toplantısında ilk kez kürsüye çıktı. Yeni anayasa ve hükümet sistemi hakkında konuşan Dervişoğlu, eski partililere de çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 08.05.2024 11:21
Güncelleme Tarihi: 08.05.2024 11:21

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu ilk kez kürsüde: Yeni anayasaya kapıları tamamen kapattı

İYİ Parti kurultayında yeni genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu ilk kez kürsüye çıkarak İYİ Parti grup toplantısında açıklama yaptı. 

İYİ Parti yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, grup toplantısında konuşma yaparak yeni anayasa gündemine kapıyı kapattı. Açıklamalarına bir çağrı yaparak başlayan Dervişoğlu, tüm eski ve yeni İYİ Partililere seslenerek küskünlükleri sonlandırmayı talep etti. İYİ Parti’nin kuruluş hikayesine değinerek haklı ve gerçek itiraz vurgusu yapan Dervişoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştirdi. Rejimin halka dayatıldığını söyleyen Dervişoğlu, İYİ Parti’nin ılımlı hale getirecek hesapların pazarlığını yapmayacağını söyledi. Açık bir şekilde partilerin devletleştiği ya da devletin partileştiği, yargının da siyasallığı bir sisteme karşı mücadele edeceklerini kaydetti. Ayrıca nüfusun yabancılaşmasına da değinen Dervişoğlu, hukuk mücadelesinin de sonuna kadar süreceğini ekledi. 

İktidarın gündeme getirdiği yeni anayasa tartışmalarından bahseden Dervişoğlu, yeni anayasanın Türkiye’nin değil, Recep Tayyip Erdoğan ile çevresinin gündemi olduğunu belirtti. Yeni anayasanın ülkenin asıl sorun ve ihtiyaçlarına hitap etmediğini söyleyen Dervişoğlu, şunları ekledi: 

“Yeni anayasa arayışları, Türk milletinin yakıcı sorunlarına ve ihtiyaçlarına yönelik değildir. Sayın Erdoğan'ın siyasi ikbalin ve yebniden adaylık talebine aslında ölene kadar Cumhurrubaşkanı olmasına dair gaflet dolu bir ikmal ve takviye çabasıdır.”