İstanbul'da aniden bastıran sağanak vatandaşları metroya yönlendirdi

Meteorolojinin uyarısına rağmen hazırlıksız yakalanan İstanbullular, darbeli sağanakta metro ve altgeçitlere sığındı; bazı cadde ve duraklar su topladı.

Yayın Tarihi: 25.07.2026 09:17
Güncelleme Tarihi: 25.07.2026 09:17

İstanbul'da aniden bastıran sağanak vatandaşları metroya yönlendirdi

İstanbul’da sağanak etkili oldu

Meteorolojinin uyarılarının ardından kentte aniden başlayan sağanak kısa sürede etkisini gösterdi. Hazırlıksız yakalanan çok sayıda vatandaş, yağmurdan korunmak için metro istasyonları ve üst geçitlere sığındı.

istasyonlarda yoğunluk ve su birikintileri:

Metro girişlerinde ve altgeçitlerde yoğunluk oluşurken, bazı cadde ve durak kenarlarında su birikintileri gözlendi. Bu durum, yaya trafiğini zorlarken toplu taşıma bekleyişlerinde de sıkışıklığa neden oldu.

vatandaş deneyimleri ve izlenimler:

Yağmura hazırlıksız yakalanan kişiler şemsiye arayışı ve ıslanmaktan kaçınma çabaları içinde görüntülendi; kısa süreli ama yoğun yağan yağmur anları şehir yaşamını yavaşlattı. Meteoroloji uyarılarının hatırlanması ve kişisel tedbirlerin önemine dair izlenimler öne çıktı.

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.